Скандально відомий проросійський пропагандист, британець Грем Філліпс, який працює на такі рупори Кремля, як телеканали Russia Today і "Звезда", поглумився над могилою лідера ОУН Степана Бандери у річницю смерті українського політичного діяча.

Огидну акцію путінський вандал вчинив у понеділок, 15 жовтня – у день, 59-ї річниці загибелі Бандери, якого вбив агент КДБ у Мюнхені.

Наступного дня, 16 жовтня у Мюнхені відреагували на осквернення могили Бандери. Поліція відкрила справу у зв'язку з актом вандалізму на могилі лідера ОУН з боку російського пропагандиста Грема Філліпса.

Про це повідомило Генеральне консульство України в Мюнхені на своїй сторінці в Facebook.

"15 жовтня Генконсульство невідкладно зв'язалося з керуванням поліції Мюнхена з інформацією про зазначений інцидент і проханням про відповідне реагування, в результаті чого було відкрито справу і здійснені необхідні оперативно-слідчі і процесуальні дії. Ведеться слідство, після закінчення якого матеріали будуть передані в прокуратуру для належної правової оцінки скоєного ", - йдеться в повідомленні.

У зв’язку із великим суспільним резонансом та численними запитами ЗМІ щодо здійснення громадянином Великої Британії...

Geplaatst door Generalkonsulat der Ukraine in München op Dinsdag 16 oktober 2018

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Нагадаэмо, ГПУ отримала доступ до телефонів путінського пропагандиста Грема Філліпса.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що даний інцидент - справа рук Росії.

"Російська імперія воювала з Україною і, відповідно, з УПА, потім вбила Бандеру, а тепер руйнує його могилу руками підгодованих провокаторів-пропагандистів. Український дух боротьби досі не дає їм спокою, тому що надихає нас йти вперед! А правову оцінку дасть неупереджена німецька прокуратура ", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, 15 жовтня проросійський провокатор і пропагандист Грем Філліпс поглумився над могилою лідера ОУН Степана Бандери на цвинтарі Вальдфрідгоф в Мюнхені.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Facebook видалив сторінку Грема Філліпса через пост про Захарченка.

Також "Знай.ua" писав, путінського пропагандиста Філліпса вигнали з мітінгу опозиції у Москві.