Угорщина продовжує загострювати ситуацію у відносинах з Україною, незважаючи на примирливий тон Києва і спроби збити градус напруженості.

Після масштабного скандалу з роздачею угорських паспортів в Берегово Будапешт не припинив надавати жителям Закарпаття друге, угорське громадянство. Угорщина продовжує свою справу, з тією лише різницею, що перенесли урочисту церемонію вручення із Закарпаття на угорську територію, де Україна не може пред'явити претензії.

Про це повідомляє видання LB.ua, в матеріалі якого розповідається, про що йшлося під час візиту делегації Угорщини на Закарпаття, яка зустрілася з представниками угорських організацій України.

"Будапешт доручив тимчасово призупинити торжества при врученні громадянства на території Закарпатської області - тепер вони будуть проходити на території Угорщини в присутності органів місцевого самоврядування прикордонного з Україною регіону Саболч-Сатмар-Берег", - сказано в статті.

Крім того, Будапешт проводить розслідування, намагаючись з'ясувати, звідки ж з'явилося скандальне відео з Берегово, яке розвалило всю схему "паспортизації" українських угорців. А угорські органи безпеки посилили перевірки осіб, які подають документи на отримання угорського громадянства за спрощеною процедурою.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Значно активізувались і так звані " угорські громадські організації", які по-суті є іноземними агентами Угорщини: Товариство угорської культури Закарпаття та Демократичний союз угорців України. Так, вони повідомили, що через посилення оглядів представників угорської меншини на україно-угорському кордоні на предмет наявності угорського паспорта тепер відновлено роботу служб правової допомоги за участю юристів та угорських консульств.

Раніше така ж служба працювала 2015 році - тоді юристи допомагали угорцям Закарпаття уникати мобілізації до Збройних сил України. Поки інші громадяни Україну з національних меншин воювали, угорці масово ухилялися від військової служби.

Нагадаємо, у консульстві Угорщини в Береговому громадянам України нишком видавали угорські паспорти. Процедура супроводжувалась келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям пояснили, чому Угорщина претендує на Закарпатя.

Також "Знай.ua" писав, в Чехії також натякнули на громадянство жителям Закарпаття.