Переговори в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську зайшли у глухий кут.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву представника України в ТКГ Олександра Моцика.

"Минув 97-й раунд переговорів. Насправді ситуація близька до безвихідної, і все через позицію Росії, яка не хоче йти на нормальний процес врегулювання процесу дипломатичним шляхом, а бажає заморозити ту ситуацію, яка там є", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За його словами, у рамках ТКГ не вдалося переконати російську сторону скасувати проведення незаконних виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Ми так і не змогли вмовити Росію скасувати ті вибори, які вона хоче провести на окупованих територіях 11 листопада... Також не вдалося домовитися на зустрічі заступників дипломатичних радників лідерів чотирьох країн провести саміт до кінця цього року", - розповів Моцик.

Крім того, він додав, що російська сторона не бажає зголошуватися на створення окремої групи в рамках ТКГ з питань кордону.

Нагадаємо, Україна поставила вимогу до РФ і представників Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку так званих виборів на окупованому Донбасі. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

16 жовтня відбулося чергове засідання тристоронньої контактної групи, в якій Україну представляв радник президента Руслан Демченко.


Як писав раніше Знай.ua, у стінах Кремля з'явилася інформація про те, що незабаром Росія і Сполучені Штати укладуть масштабну угоду по Україні, в результаті якої Москва залишить у спокої Донбас.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі


Також Знай.ua писав про те, що з'явилася інформація про те, хто представляє Україну на соборі Російської православної церкви в Мінську.