Всіх тих особистостей, які представляли Україну в Мінську на переговорах щодо ситуації на Донбасі ми вже знаємо, а ось інформація про тих, хто поїхав захищати релігійний фронт, з'явилася тільки зараз.

Так, Україну на соборі Російської православної церкви в Мінську представляє глава УПЦ МП митрополит Онуфрій, а також митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Радіо Свобода", яке посилається на слова представника Білоруської православної церкви Московського патріархату Сергія Лепіна.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Священний синод - один з вищих органів церковного управління. Він складається з голови, патріарха Московського, дев'яти постійних і п'яти тимчасових членів - єпархіальних архиєреїв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що московські попи вже встигли різко відреагувати на найважливіші рішення Вселенського патріархату, які стосуються надання автокефалії. Зараз вже відомо, що засідання синоду московських попів відбулося 15 жовтня, де головною темою для обговорення стали кілька важливих рішень, які було прийнято на Синоді Константинопольського патріархату. Проте вже зараз вони почали прямо звинувачувати Константинополь у зв'язку з "розкольниками".

Більш того в РПЦ заявили, що "це офіційна заява, та за результатами Синоду можна розцінити однозначно - як безпрецедентне антиканоничные діяння".

Варто нагадати, що кілька місяців світ стежить за тим, як Українська православна церква боролася за право стати незалежною, а Москва всіляко намагалася цьому перешкодити. Сотні думок і коментарів, десятки зустрічей - і ось Синод приймає позитивне рішення: Україна домоглася свого і тепер ніяк не пов'язана з РПЦ, як раптом прокидається" Олександр Лукашенко.

Президент Білорусі виступив проти розколу православ'я, оскільки вважає його небезпечним. Про це він заявив на зустрічі зі скандальним патріархом Кирилом у понеділок, 15 жовтня. Політик також додав, що "це б'є насамперед по Церкві, служителям церкви".

Нагадаємо, в Євросоюзі пояснили, навіщо кровожерливому Путіну Азовське море.

Як повідомляв Знай.uа Путіна може зупинити тільки одне.

Також Знай.uа писав, не Томос, а термос: в мережі зібрали дикі перли Кличко про гарячу воду.