Якщо представники Європейського Союзу та Великобританії дійдуть згоди з Brexit та врегулюють ситуацію з державним бюджетом Італії, курс євро різко рвоне вгору.

Про це заявив Владислав Антонов - аналітичний експерт Альпарі, передає Ubr.

"Якщо на саміті 17 жовтня переговори прем'єр-міністра Терези Мей з лідерами ЄС дадуть позитивний результат, а також вирішиться ситуація з італійським бюджетом на 2019 рік, то варто очікувати ралі британської та єдиної валют. В іншому випадку ралі долара відновиться, а потім може і прискоритися після публікації протоколів засідання ФРС США", - вважає аналітик.

Антонов додав, що після розгойдування основні валюти повернули свої позиції.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"На європейській сесії пари євро/долар і долар/фунт відіграли ранкові втрати і оновили свої сесійні максими. Пара долар/євро восстановлялась до 1,1601 (+66 п.), а пара долар/фунт — до 1,3182 (+99 п.)", - підкреслив експерт.

Вихід з тупикової ситуації

Громадяни Великобританії розраховували на ряд переваг разом з виходом з Європейського союзу. Замість цього політики все ніяк не можуть домовитися ні в Лондоні, ні в континентальній Європі. Однак Тереза Мей бачить вихід з глухого кута у виборах. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що вірогідним виходом з глухого кута по Brexit є позачергові парламентські вибори. Вони можуть бути проведені вже в листопаді.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок, 9 жовтня, відмовилася голосувати за зміну санкійних правил для Російської Федерації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Москва заблокувала внески в Раду Європи, які призначалися для фінансування Парламентської асамблеї (ПАРЄ).

Також "Знай.uа" писав про те, що ПАРЄ визнала провину Росії у війні на Донбасі.