Україна поставила вимогу до РФ і представників Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку так званих виборів на окупованому Донбасі. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

16 жовтня відбулося чергове засідання тристоронньої контактної групи, в якій Україну представляв радник президента Руслан Демченко.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

"Українська сторона сьогодні гостро поставила вимогу до РФ і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку фейкових, нікчемних "виборів" на окупованому Донбасі", - розповіла Геращенко.

Українські представники звернулися до спецпредставника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італіі, Посла Мартіна Сайдіка, з проханням підготувати спеціальну заяву від головуючої в ОБСЄ країни, в якій чітко зазначити нелегітимність будь-яких виборів на окупованих територіях.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"ОБСЄ має чітко заявити, що вибори в Донецьку і Луганську можуть відбуватися виключно за українським законодавством, згідно стандартів ОБСЄ, під спостереженням незалежних спостерігачів. А фейкові "вибори", які Кремль планує провести на окупованих РФ територіях 11 листопада, не відповідають букві і духу мінських угод, направлені на дестабілізацію ситуації і зрив мирних переговорів", - додала вона.

Геращенко уточнила, що вимогу негайно скасувати псевдовибори піднімали не лише на ТКГ, але й в усіх робочих групах.

Раніше ми писали, що у понеділок, 8 жовтня, стало відомо, що третій президент України Віктор Ющенко може зайняти посаду Леоніда Кучми і стати новим представником Києва на переговорах по Донбасу в Мінську.

Про це пишуть росЗМІ, посилаючись на джерела, близькі до переговорного процесу. Зазначимо, що джерело видання назвав Ющенка лідером у боротьбі за цей пост.

Нагадаємо, скандал з Томосом тільки вирішили, і тут прокинувся Лукашенко.

Як раніше передавав портал Знай.ua, Америка та ЄС показали, як добивають Путіна.

Також портал Знай.ua писав, що стало відомо, хто займе крісло Кучми на Мынських переговорах.