Постійні представники 28 країн Євросоюзу висловилися на користь продовження індивідуальних санкцій щодо компаній і громадян Російської Федерації. Про це повідомляє джерело ТАСС.

Рішення ЄС було прийнято в рамках попереднього обговорення подальшої долі санкцій, адже їх термін закінчується вже 15 вересня.

"Постійні представники сьогодні погодили продовження індивідуальних обмежувальних заходів ще на 6 місяців", - стверджує джерело в Раді ЄС.

Питання про продовження санкцій розглянуть 5 вересня на офіційному плановому засіданні послів Євросоюзу.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше Україна і ще три країни приєдналися до антиросійським санкцій ЄС. Чотири європейські країни підтримали продовження Євросоюзом санкцій проти Росії до 31 січня 2019 року.

А в цей час у понеділок, 27 серпня, набула чинності перша частина так званих " пекельних санкцій США щодо Росії через отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері.

Відповідний документ держдепартаменту США був опублікований у Федеральному регістрі США ще минулого тижня. Він набув чинності 27 серпня, повідомляють ЗМІ.

Цей пакет санкцій, згідно з документом, включає заборону на надання зовнішньої допомоги Росії, на продаж зброї і фінансування, відмову від кредитування з боку держструктур США і заборону на експорт товарів і технологій подвійного призначення.

Нагадаємо, пекельні санкції США перетворять Росію в гетто. Документ набирає в чинності 27 серпня.

Як повідомляв "Знай. ua", пекельні санкції США обезглавят Кремль.

"Знай. ua" писав, що США розширили санкції проти Росії: хто опинився під прицілом. Розширення обмежень пов'язані з російськими кібератаками.