Російську структуру, яку раніше очолював помічник президента Росії і куратор окупованих територій на Донбасі Владислав Сурков, незабаром реформують. Зміни істотно позначаться на ситуації в "ДНР" і "ЛНР".

Цю інформацію повідомив російський опозиційний політик Костянтин Боровий, передає "Апостроф".

Боровий переконаний, що в Росії необхідно змінювати стратегічні підходи до вирішення актуальних питань.

Костянтин Боровий

"Був час, коли Сурков, по суті, займався частиною міжнародної політики. В основному, звичайно, по Україні, але, як завжди буває, обмежитися тільки цими питаннями неможливо, тому що з ними пов'язані багато інших. Проводити ту політику, яка зрештою втілилася в мінський формат і "нормандську четвірку", вже не можна. Деякі щупальця у цього монстра вже обрубані. Це означає пониження статусу не Суркова, а взагалі розмірності задач Росії. А в цьому сенсі, звичайно, статус Суркова серйозно знижується."

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Опозиційний політик вважає, що РФ не буде вводити війська на Донбас і фінансово допомагати бойовикам після реформації.

Костянтин Боровий

"А ще є "прикордонні проблеми" - Україна, Білорусь, в якійсь мірі - країни Балтії. У всякому разі, регіони, в яких Росія намагається зберегти вплив: Нарва в Естонії, Латгальський район в Латвії… Завдань стало, може, навіть більше, ніж було. І вони стали складнішими. На Донбасі - це вже не введення військ і лобове фінансування військових операцій, а підтримання у якійсь мірі керованості. Зараз це найголовніше завдання, тому що Кремль втрачає важелі управління. Це пов'язано в першу чергу зі скороченням ресурсів. Та й в адміністрації через корупцію, грубо кажучи, на всіх не вистачає"

Боровий каже, що через зменшення фінансування, на Донбасі починаються серйозні проблеми.

"Не думаю, що це означає зменшення впливу Росії в регіональних справах і скорочення функцій і впливу Суркова"

Нагадаємо, українців злякали правдою про переговори в Мінську.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", з Кремля злили неймовірну інформацію про операції з Трампом.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Україна поставила Путіну жорсткий ультиматум.