У 2015-2017 роках Міністерство інфраструктури України перейняло управління над всіма об’єктами "Украероруху", яке має стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Втім, належного управління відомство так і не спромоглося забезпечити, завдавши тим самим чималих збитків державному бюджету.


Такий висновок зробила Рахункова палата за підсумками проведеного аудиту на підприємстві. Згідно звіту, для ефективної роботи "Украероруху" та виконання Мінінфраструктури функції управління цим підприємством на сьогодні сформована достатня нормативно-правова база.

"Станом на 20.08.2018 наглядова рада, яка належить до органів управління підприємством і створення якої відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 10.03.2017 №142 є обов’язкове, в „Украерорусі“ не створена. Міністерство не забезпечило призначення (обрання) незалежних членів наглядових рад, а також приведення Статуту Украероруху у відповідність із законодавством", - значиться у документі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще


Як відомо, Омелян четвертий місяць затягує з підписанням наказу про звільнення керівника "Украероруху".

При цьому вже надано необхідний дозвіл від керівництва Київської області, колектив також вимагає відставки директора Дмитра Бабейчука.

Вони стверджують, що численні корупційні скандали за його участю не дають права надалі керувати державним підприємством, натякаючи у судовому порядку на відкриті кримінальні провадження проти нього.


Дивіться: Допит співробітника "Украероруху" Андрія Черткова у справі Януковича


Нагадаємо, міністр Омелян вирішив змінити професію.
Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, чому Омелян не звільнив керівника "Украероруху".
Також Знай.ua писав, керівництво "Украероруху" підозрюють у фінансових махінаціях.