Ситуація з вугільною галуззю в Україні є критичною і уряд ігнорує шанси розбудувати її та зробити прибутковою. Про це розповів народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.
Як зазначив політик, зараз є іноземні інвестори, які прагнуть вкластися в українське вугілля.

"Я вчора був у комітеті енергетики та палива Верховної ради України. Були присутні профспілки, були присутні партнери іноземні, які пропонували інвестиції в нашу державу. І треба всього на всього 500 мільйонів доларів, щоб почати розбудовувати вугільну галузь, яка дасть на-гора 18 мільйонів тонн вугілля. Сьогодні дають мільйон", – зазначив нардеп.


Проте на шляху таких змін, за словами Шахова, стоять олігархи, які знищують галузь.

"18 мільйонів тонн сьогодні можна підняти і забезпечити Україну своїм вугіллям. Я пояснив, що сьогодні наживаються олігархи, "смотрящі" так звані за вугільною галуззю і спеціально руйнують разом з міністром енергетики та палива Насаликом вугільну галузь", – додав політик.

"Тому що сьогодні не вигідно, щоб держава мала свої державні шахти. І сьогодні олігархи везуть вугілля з Африки. Треба відмінити формулу Роттердам+… От уявіть, з Африки везуть вугілля, бо їм вигідно, а з України – невигідно", – розповів Шахов.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще


Нардеп додав, що посилює кризу у галузі і контрабанда вугілля з окупованих територій Донбасу.

"Ми не зможемо відійти від російського вугілля, але ми зможемо відійти від контрабанди з "ЛНР", "ДНР", яка везеться через кордони. Уявіть, ошукали сьогодні військових, які зробили блокаду. Держава не отримала більше 70 мільярдів гривень наповнення бюджету", – зазначив він.


Шахов додав, що кричуща ситуація вгалузі, яка супроводжується невиплатою заробітних плат, привела до того, що шахтарі влаштували страйк на шахті Капустіна "Лисичанськвугілля".

"33 людини сидять сьогодні в шахті, бастують, і не вилазять з шахти, тому що нема чим годувати сім’ю", – розповів нардеп.


Нагадаємо, Шахов попередив Гройсмана про неминуче.
Як повідомляв Знай.ua, Шахов розповів, як уряд ошукав пенсіонерів у новому бюджеті.
Також Знай.ua писав, Шахов показав, що буде з Україною після витівки Насалика.