Влада Італії вкотре запропонувала повернути Росію до світового клубу G8, попри невиконання Мінських умов.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, пише AskaNews.

Зокрема, він розповів, що Італія не заперечує, що Кремль повністю ігнорує виконання Мінських угод, проте тут же запропонував послабити антиросійські санкції, введенні країнами ЄС.

"Ми розуміємо, що санкції, пов'язані з мінськими домовленостями, а їх зняття має бути пов’язане з виконання мінських домовленостей. Саме через це я дав згоду на продовження санкцій", – сказав він.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Він також додав, що введенні санкції не вирішують проблем, які створює Росія, проте роблять додатковий тягар на суспільство.

"Крім того, ми не маємо вбити російське громадянське суспільство, а російський малий і середній бізнес не повинен нести тягар покарання", – додав прем'єр.

Більше того прем'єр Італії заявив, що Росія вже "заробила" собі місце у клубі G8, через свою впливовість у багатьох міжнародних кризах.

"Росія – це важливий гравець, коли йдеться про всі міжнародні кризи. І тому, коли йдеться про міжнародну політику, ми повинні дивитися не тільки у свій город, а маємо прагнути до діалогу з Росією. Я говорив про це на саміті G7: нам потрібно, щоби Путін був за одним столом із нами", – пояснив політик.

Разом з тим варто відзначити, що Росія не подала доповідь про повернення в ПАРЄ, це було її єдиною можливістю повернутися в організацію в 2019 році. Тепер це питання буде розглядатися, в кращому разі, влітку наступного року. Про це заявив голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

Він зазначив, що в даний час у проекті порядку денного ПАРЄ на січень 2019 не стоїть доповідь про повернення Росії. На думку Ар'єва, причиною тому стало те, що з російської делегації не зняли обмежувальні заходи і не повернули їй права голосу.

"Поїзд пішов. Росія чітко сказала, що вони не будуть подаватися до тих пір, поки асамблея не піде назустріч. У плані скасування можливостей введення санкцій проти національної делегації. Асамблея не пішла назустріч. Власне, що сталося: Росія сказала, що вона не буде подавати свою делегацію. І питання на січень вже не виноситься. Взагалі всі національні парламенти подають свої делегації тільки раз на рік. І це — січень, початок чергової сесії ПАРЄ. В інший час можливе подання, тільки якщо в парламенті були вибори. Тоді протягом півроку після цього можна подати свою делегацію. Третього варіанту розвитку подій просто немає", — пояснив Ар'єв.

Нагадаємо, ручний прем'єр Путіна усиновив носорога й ламає голову над ім'ям.

Як повідомляв "Знай.ua", з російських чиновників знімають санкції.

Також "Знай.ua" писав, що Волкер розповів про головну мету Трампа, і українцям вона явно сподобається, а от Путіну - ні.

Сполучені Штати можуть поширити антиросійські санкції на будівельників "Північного потоку-2"