Керівництво ФРН негативно оцінило рішення США розірвати Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) з РФ.

Влада Німеччини назвали цей крок американського президента Дональда Трампа "згубним".

"Федеральний уряд шкодує про вихід США. Угода є важливим елементом контролю над озброєннями і особливим чином служить інтересам Європи", - заявили очільники Німеччини.

Також відомо, що Захід давно намагався довести Росії важливість "розвіяння серйозних сумнівів у її договірній лояльності, які з'явилися в результаті розробки та створення нових російських ракет". Наслідки такого рішення США, заявили в Німеччині, потрібно проаналізувати та обговорити всім партнерам Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Крім того, статс-міністр МЗС Німеччини Нільс Аннен заявив, що дуже занепокоєний та розчарований такою заявою США, зазначивши, що Європа тепер повинна "запобігти збільшенню кількості ядерних боєголовок середнього радіусу дії".

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

"Ми будемо продовжувати працювати над ядерним роззброєнням. Росія також повинна дотримуватися своїх зобов'язань", - написав Нільс Аннен на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, раніше писали, що Росія може "випадково" почати ядерну війну.

Росія, Китай або США можуть розгорнути ядерну війну зовсім випадково. Це може статись через використання тих самих супутників для управління ядерними силами та звичайними військами.

Експерти стверджують, що людству загрожує "випадкова" ядерна війна, яка в сьогоднішніх реаліях цілком можлива, оскільки держави займаються відстеженням не лише пусків ядерних балістичних ракет, а й неядерних боєголовок, використовуючи ті ж командні та комунікаційні системи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що фізики озвучили, коли почнеться ядерна зима.

Арсенали всіх ядерних держав повинні містити в собі не більше 100 боєголовок для того, щоб їх застосування не викликало "ядерну зиму" або "ядерну осінь" і не призвело до зникнення людства навіть без удару.

Також "Знай.uа" писав, про те, що Трамп розриває ядерний договір з Іраном.

Дональд Трамп оголосив про вихід США з ядерної угоди з Іраном. Він вводить санкції проти Тегерана і його партнерів.