У середу, 24 жовтня, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зробив заяву, яка може стати відправною точкою у розвитку відносин між Японією та Росією.

Про це повідомляють японські ЗМІ.

Абе заявив, що готовий укласти мирний договір з Росією тільки після того, як Курильські острови увійдуть до складу Японії. Про це він заявив у ході виступу з програмною промовою на відкритті сесії японського парламенту.

"Відносини з Росією знаходяться в ненормальному стані. Між двома країнами вже більше 70 років не укладено мирний договір", - зазначив прем'єр Японії.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Глава японського уряду додав, що рішення територіальної суперечки допоможе "відкрити нову еру в двосторонніх відносинах". Він також зазначив, що після його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у 2016 році відносини між країнами покращилися.

За словами Абе, колишні жителі островів вже другий рік літають туди літаками і відвідують могили предків, "в сторону реалізації рушив і питання про проведення там спільної господарської діяльності".

Варто нагадати, що 12 вересня на Східному економічному форумі президент РФ Володимир Путін запропонував Японії підписати угоду без будь-яких умов, однак японська влада відмовили через невирішену давню суперечку про приналежність Курильських островів. Справа у тому, що Ітуруп, Кунашир, Шикотан і групи островів Хабомаї після закінчення війни увійшли до складу СРСР. Японія у свою чергу вважає, що таке рішення не має законних підстав.

путін
путін

Нагадаємо, 8 жовтня стало відомо, що президент Російської Федерації Володимир Путін, який 7 жовтня відзначив свій 66-й день народження, звільнив спецпредставника президента "з розвитку торгово-економічних відносин з Україною" Дмитра Ліванова.

Володимир Путін
Володимир Путін


Як писав раніше Знай.ua, у разі, якщо довгоочікувані переговори на вищому рівні в Сінгапурі будуть успішними, американський президент Дональд Трамп пообіцяв запросити лідера Північної Кореї Кім Чен Ина відвідати Сполучені Штати Америки.

Дональд Трамп і Кім Чен Ин
Дональд Трамп і Кім Чен Ин

Про це стало відомо завдяки заяві Дональда Трампа на спільній конференції з японським прем'єр-міністром Сіндзо Абе.


Також Знай.ua писав про те, що за часів перебування Дональда Трампа на посаді американського президента загальне ставлення до США у світі змінилося.