У понеділок, 8 жовтня, стало відомо, що президент Російської Федерації Володимир Путін, який 7 жовтня відзначив свій 66-й день народження, звільнив спецпредставника президента «з розвитку торгово-економічних відносин з Україною» Дмитра Ліванова.

Відповідний указ Путіна набув чинності 5 жовтня, передає Уніан.

«Звільнити Дмитра Ліванова Вікторовича з посади спеціального представника президента Російської Федерації з розвитку торгово-економічних відносин з Україною», - вказується в документі.

Дмитро Ліванов

Як відомо, 19 серпня 2016 року Путін заявив, що його новий спецпредставник з розвитку торгово-економічних, наукових і технічних зв'язків з Україною Ліванов не повинен «лякати» владу України, оскільки він не військовий, а «суто цивільний», на відміну від Михайла Зурабова, якому Україна відмовила в агремані. Тоді глава РФ стверджував, що розвиток торговельно-економічних зв'язків має бути в полі постійної уваги російської влади.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Примітно, що після призначення Ліванов ніяк себе не проявив і жодного разу не виступав публічно. Раніше Ліванов був міністром освіти і науки РФ.

Володимир Путін

Раніше повідомлялося, що на утримання анексованого Криму і окупованого Донбасу Російська Федерація витрачає близько 4 мільярдів доларів на рік, що майже ніяк не відбивається на її економіці. Колишній радник російського президента Андрій Ілларіонов розповів, що на окупованих територіях Донеччини та Луганщини живе стільки ж людей, скільки в Криму - приблизно 2,5 мільйона чоловік.

Нагадаємо, що режиму президента РФ Володимира Путіна залишилися лічені дні, і закінчиться він швидше за все саме на Кавказі – там, де війна у свій час привела його до влади.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Санкт-Петербурзі місцеві активісти в день народження президента Російської Федерації Володимира Путіна побажали йому "довгих років в'язниці".

Також портал Знай.uа писав, що державний секретар США Майк Помпео покинув Японію і вилетів у столицю КНДР Пхеньян. Помпео обговорить майбутній саміт США-КНДР і денуклеаризацію Північної Кореї.