За часів перебування Дональда Трампа на посаді американського президента загальне ставлення до США у світі змінилося. Про це свідчать дані останніх соціологічних опитувань, проведених серед громадян різних країн.


Згідно дослідження, позиція щодо Білого дому на даний час виглядає наступним чином:


Ізраїль: 83%
Південна Корея: 80%
Японія: 67%
Бразилія: 55%
Італія: 52%
Великобританія: 50%
Іспанія: 42%
Канада: 39%
Франція: 38%
Мексика: 32%
Німеччина: 30%
Росія: 26%


До слова, судячи з останніх змін у політиці Вашингтону, такі речі досить легко пояснити. Приміром, британці добре пам'ятають гучні заяви Трампа на адресу керівництва країни та конфлікт із Терезою Мей на тлі виходу зі складу ЄС.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З росіянами також все зрозуміло: дається взнаки пропаганда на телебаченні, санкційні списки США та загальний економічний тиск країни.


Зовнішня політика США


Цікаво, що за підсумками минулого року роботу Трампа та його адміністрації більшість американських експертів оцінювали, як "найповільнішу", мова йшла про призначення на керівні посади в уряді та схвалення відповідних рішень Сенатом.


Під питанням лишалися посади 252 осіб, зокрема – міністрів ключових відомств. Найбільш активна фаза політики Трампа стартувала у 2016-му, коли зайнялися питаннями національної безпеки та оборони. Сам господар Білого дому практично одразу після вступу до повноважень відверто заявив, що планує "осушити Вашингтонське болото" – тобто, звільнити чиновників, які на його думку не відповідали займаним посадам.

На фоні цього Рекс Тіллерсон вирішив відкласти процес призначення частини очільників ключових підрозділів.


Пізніше адміністрація Дональда Трампа намагалася реалізувати заходи щодо посилення безпеки США шляхом заборони в’їзду представників окремих країни і реалізації проекту "Стіна".

Так 27 січня і 6 березня було випущено 2 укази (№13769 і №13780), якими було встановлено обмеження на в’їзд громадян низки країн Близького Сходу і Північної Африки. Проте ці укази стали предметом розгляду судів різних рівнів в США, які призупиняли і скасовували відповідні рішення.


Дивіться: США та Росія: нова гонка ядерних озброєнь?


Нагадаємо, команда спецпрокурора США Роберта Мюллера розпочала конфіскацію майна колишнього керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.
Як повідомляв Знай.ua, розсекречено військову базу Ейзенхауера.
Також Знай.ua писав, у Польщі археологи знайшли три секретних ядерних радянських об'єкта.