Команда спецпрокурора США Роберта Мюллера розпочала конфіскацію майна колишнього керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

Про це повідомляє Fox news.

Так, за данними американських ЗМІ прокурори почали конфіскацію з кондомініуму політика. Наразі вже відомо, що він входить в число чотирьох інших об'єктів в Нью-Йорку, які Мюллер планує конфіскувати, згідно з судовими документами.

"Три банківські рахунки і один поліс страхування життя також є об'єктом конфіскації", - наголошується в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Такі дії прокурори почали вчиняти після того, як Пол Манафор визнав себе винним. В рамках угоди про визнання провини він погодився на конфіскацію декількох активів, включаючи кондомініум і банківські рахунки.

Крім того варто відзначити, що політик вирішив піти на угоду зі слідством та визнав себе винним відразу за двома пунктами звинувачення, серед яких змова проти США та у перешкоджанні правосуддю.

Разом з тим варто відзначити, що днями зарубіжні ЗМІ оприлюднили заяву прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс щодо розпорядження Трампа стосовно втручання Росії у вибори Президента США 2016 року.

Посадовець розповіла про те, що Дональд Трамп віддав наказ Департаменту юстиції про негайне розсекречення інформації, пов'язаної з втручанням Росії у вибори президента США, які відбулися в 2016 році.

Серед десятків документів, які президент США збирається оприлюднити - заяви на отримання ордера від ФБР на спостереження за екс-радником Трампа Картером Пейджем. Окрім того, світ побачить звіти про інтерв'ю ФБР з представником Мін'юсту Брюсом Орром.

Цікаво, що текстові матеріали будуть оприлюднені без жодних правок екс-глави ФБР Джеймса Комі і його заступника Ендрю Маккейб.

Тому світова громадськість зможе об'єктивно оцінити та проаналізувати їх зміст уже найближчим часом.

Крім того варто відзначити, що прес-секретар Білого дому заявила, що рішення екс-глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта визнати себе винним ніяк не пов'язано з Дональдом Трампом.

"Це не має ніякого відношення до президента або його переможної президентської кампанії в 2016 році. Це абсолютно не пов'язано", - повідомила Сандерс.

Раніше, в п'ятницю, 14 вересня Манафорт визнав себе винним у змові проти Америки і в тому, що перешкоджав здійсненню правосуддя. Він погодився на угоду зі слідством, яке веде Мюллер.

Нагадаємо, Манафорт визнає провину.

Як повідомляв "Знай.ua", свідок у справі Манафорта здав з потрохами Сергія Льовочкіна.

Також "Знай.ua" писав, що у справі Манафорта щось пішло не так.

У США заговорили про імпічмент після зізнань екс-адвоката Трампа