У Польщі археологи знайшли три секретних ядерних радянських об'єкта. Відлуння радянської ядерної "могутності" знайшов польський дослідник Гжегож Кяршис. За словами дослідника, на цих базах зберігалися ядерні боєголовки.

Ці об'єкти побудовані ще в 1969 році в населених пунктах Темплево Любуського воєводства, Бжезница-Колонія Мелітопольського воєводства і Поборськ Західнопоморського воєводства на заході Польщі. Про це пишуть польські ЗМІ.

Згідно з заявою дослідника, який працює на кафедрі археології Щецінського університету, знайти підземні бункери для зберігання ядерної зброї йому допоміг аналіз розсекречених знімків цієї місцевості зі шпигунських супутників ЦРУ.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також варто задзначити той факт, що Гжегож Кяршис додатково використовував лазерне авіаційне сканування місцевості, яке останнім часом активно застосовується в археології.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готуються до випробування своєї нової гіперзвукової зброї. Цю інформацію повідомив американський телеканал CNBS. Як розповів перший заступник міністра оборони США Патрік Shanahan, "Америка проводитиме випробування швидше і частіше, ніж хто-небудь чекає".

Крім того, Shanahan підкреслив, що зараз США з'ясовують, скільки одиниць зброї знадобиться американській армії і як зробити її модульним. За словами заступника міністра, "потрібно подумати, як вибудовуватиметься виробнича база".

Варто нагадати, що в понеділок, 1 жовтня, глава МЗС України Павло Клімкін виступив із сенсаційною заявою. Павло Клімкін заявив, що є всі підстави вважати, що Росія розмістила ядерну зброю на території окупованого Криму.

В рамках інтерв'ю для кримськотатарського каналу глава МЗС України зазначив, що на півострові є як мінімум інфраструктура для розміщення ядерної зброї.

Нагадаємо, несподіваний вибір: Трамп знайшов "коханця".

Як повідомляв Знай.uа ядерні ігри США і КНДР: у Кім Чен Ина поставили ультиматум, відлік пішов на години.

Знай.uа писав, крах економіки і ядерна кнопка: стало відомо, чому США не можуть добити Росію.