Збройні сили Латвії помітили біля своїх морських кордонів російський військовий корабель класу "Стерегущий". Він пройшов на відстані 26 кілометрів від територіальних вод країни. Про це повідомила прес-служба збройних сил Латвії в Twitter.

"Військово-морські сили 6 жовтня ідентифікували корабель класу "Стерегущий" Збройних сил Росії", - йдеться в повідомленні. Російський корвет знаходився в ексклюзивній економічній зоні, розташованій в 14 морських миль (26 кілометрів) від територіальних вод Латвії.

Варто відзначити, що це не перший подібний випадок. У вересні минулого року в особливій економічній зоні Латвії помітили три російських військових кораблі – "Андромеда", "Кілектор 1" і "Біра". У квітні 2017 року біля берегів Латвії зафіксували російський підводний човен на відстані 15,4 морських миль від державного кордону. Декількома днями до цього Збройні сили Латвії виявили біля своїх берегів російські субмарини і корабель підтримки субмарин.

Військові кораблі і літаки РФ з початком конфлікту в Україні і загостренням відносин між Заходом та РФ все частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії. При цьому повітряний і морський простір держав вони не порушують, однак у випадку літаків йдеться про загрозу для цивільної авіації.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Путін повторює сирійський сценарій в Азовському морі, знайдено докази. На Азовський напрямок російська сторона активно стягує важку техніку і зброю – точно таку ж, з якої завдали ударів з Каспійського моря по Сирії. Втім, можливості для протистояння в Україні поки що дуже низькі, як пояснює генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Нагадаємо, латвійські військові в ході навчань "Намейс 2018" відпрацювали "український сценарій" в місті Екабпілс.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що на парламентських виборах в Латвії перемогу здобула проросійська соціал-демократична партія "Згода".

Також портал "Знай.uа" писав, що російські хакери атакували Латвію напередодні виборів.