Про необхідність звільнення скандального керівника держаного підприємства "Украерорух" Дмитра Бабейчука говорять вже давно. А замість цього він не тільки не позбувся посади, а ще й отримав чималі премії.


Протягом 2015-2017 років керівнику виписали 225,9 тисяч гривень матеріальних винагород. Рішення про виплату відповідних коштів було прийнято Міністерством інфраструктури України із порушенням чинного законодавства. До такого висновку дійшла Рахункова палата за підсумками проведеного аудиту на ДП “Украерорух”.

"Украерорух"
"Украерорух"


За даними аудиту, у 2016 році, на підставі наказів МІУ, Бабейчуку було виплачено премію у сумі 61,79 тис. грн. Відповідна премія була виплачена керівнику ДП за результатами роботи за І, ІІІ квартали 2015 року та І квартал 2016 року. При цьому відсутні показники преміювання, які передбачені умовами контракту, зазначають аудитори.

"Украерорух"
"Украерорух"

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще


За ІІ квартал 2016 року Бабейчук отримав премію у сумі 33,7 тис. грн, у той час як показники преміювання на 2016 рік були визначені лише 11 липня 2016 року, пишуть аудитори.

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")

"Також Украерорухом виплачено керівнику матеріальну винагороду за ефективне управління державним майном за 2015 рік на суму 130,4 тис. грн, яку включено до складу валових витрат. У результаті, відповідно до прийнятих Мінінфраструктури рішень, керівнику було виплачено з порушенням вимог законодавства та контракту премій і матеріальної винагороди на загальну суму 225,9 тис. гривень", - йдеться у документі.


Дивіться: Міністр Володимир Омелян в суді. Обрання запобіжного заходу


Нагадаємо, стало відомо, чому Омелян досі не звільнив Бабейчука.
Як повідомляв Знай.ua, "Украерорух" під керівництвом Бабейчука розікрав 800 мільйонів гривень.
Також Знай.ua писав, Рахункова палата встановила зв'язок між провальною роботою "Украероруху" та Омеляном.