Повна монетизація субсидій починається в Україні з 1 січня 2019 року. Тому одержувачам допомоги від держави зекономлені кошти на енергоресурсах будуть видаватися "живими грошима". Про це передає телеканал "112 Україна".

Дану информациюю повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Також українцям, які тривалий час працюють у Польщі, можуть надати субсидію. До кінця поточного року між країнами буде прийнято угоду про обмін інформацією про застрахованих осіб.

"Після монетизації субсидій, яку ми почнемо з січня, вся зекономлена субсидія буде залишатися в розпорядженні людей, які заощадили цей ресурс. Закінчується сезон, ми провели розрахунки з урахуванням субсидій, ви заощадили певну суму, цю суму ви можете зняти зі свого рахунку і використовувати на власне споживання. Прямо кеш. Це такий проект, який ми готуємо", – заявив Андрій Рева.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

За словами міністра соцполітики, зараз споживачі комунальних послуг проводять енергозберігаючі заходи, завдяки чому заощаджують ресурси.

Нагадаємо, раніше киян примушують сплачувати за відсутність води і тепла: махінації влади перетнули всі межі.

Соцмережі вирують, кияни отримали платіжки із сумами за всі місяці відсутності гарячої води, незважаючи на те, що багато споживачів вже давно користуються електричними бойлерами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", монетизація субсидій: українцям назвали терміни повернення зекономлених коштів.

Перший етап монетизації субсидій, розпочнеться на початку 2019 року і пройде в три етапи.

Також "Знай.uа" писав, що подорожчання газу збільшить тарифи, але не усім: кому пощастить не переплачувати.

Скоро українці у всіх регіонах отримають платіжки з новими сумами. Втім, деяким може пощастити.