Останніми роками міграційне законодавство США зазнало доволі жорстких змін не на користь мігрантів.

мігранти
мігранти

Днями спливла інформація про плани Дональда Трампа стосовно ще більшого "закручування гайок" по відношенню до мігрантів у США.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Стало відомо, що Президент США Дональд Трамп планує підписати указ, який скасовує право для дітей іноземців та нелегальних мігрантів на отримання американського громадянства на підставі того, що вони народилися на території Сполучених Штатів. Про це він заявив в інтерв'ю для новин "Axios on HBO".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Мені завжди говорили, що потрібна конституційна поправка. Вгадайте, що? Не потрібна", - сказав Трамп, додавши, що досить усього-навсього президентського указу.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

За словами Президента Штатів, він роздумує над таким указом уже досить давно.

"Ми є єдиною країною в світі, куди людина може приїхати, народити дитину, і дитина, по суті, є громадянином США на 85 років з усіма перевагами ... Це смішно. Це смішно. Це повинно закінчитися", - резюмував Трамп.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Варто додати,що право на отримання громадянства за народженням надається 14-ю поправкою до Конституції США.

Нагадаємо, у США заявили про плани посилити умови видачі віз та дозволів на проживання для мігрантів (грін-карт).

Про це повідомляє Politico.

"Американське Міністерство внутрішньої безпеки представило 447-сторінковий документ, в якому передбачено відмову кандидатам у грін-карті, які раніше користувалися соціальною підтримкою, а також визначені більш жорсткі умови і критерії для видачі віз та грін-карт", - йдеться в повідомленні.

У деяких випадках заявникам потрібно буде внести заставу в 10 тис. доларів при розгляді документів на отримання грін-карти. Подібними заходами влада хоче отримати гарантію, що претендент зможе самостійно себе забезпечити.


Як писав раніше Знай.ua, батько і мати першої леді США Меланії Трамп офіційно отримали американське громадянство.

Меланія Трамп
Меланія Трамп

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

"Віктор і Амалія Кнавс, обидва у віці 70-ти років, прийняли присягу та отримали громадянство на спеціальній приватній церемонії в Нью-Йорку", - йдеться в повідомленнях американських ЗМІ.

Меланія Трамп із чоловіком
Меланія Трамп із чоловіком


Також Знай.ua писав про те, що Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про плани скасувати відомої лотереї по отриманню Green Card.