Результати перевірки Рахункової палати на державному підприємстві "Украерорух" надіслали на огляд в СБУ. Всі документи підтверджують очевидні ознаки корупційної діяльності протягом 2015-2017 років.


Матеріали за окремими фактами вказаного звіту СБ України направила до Бориспільської місцевої прокуратури Київської області. Крім того, силовики зазначили, що за результатами розгляду матеріалів Рахункової палати, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Украерорух"
"Украерорух"

"28 вересня 2018 року СБ України за окремими фактами вказаного звіту у порядку статей 214 ("Початок досудового розслідування") та 216 ("Підслідність") Кримінального процесуального кодексу України направлено матеріали до Бориспільської місцевої прокуратури Київської області щодо ознак вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 ("Службова недбалість") Кримінального кодексу України. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - прокоментували в СБУ.

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Крім того за матеріалами підрозділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України за окремими фактами, зазначеними у звіті, здійснюється досудове розслідування іншими правоохоронними органами", - додали у відомстві.

Дмитро Бабейчук ("Украерорух")
Дмитро Бабейчук ("Украерорух")


Як відомо, після повного аудиту ДП “Украероруху”, Рахункова палата виявила низку порушень, допущених посадовими особами підприємства, та звернулася до СБУ.

Загалом, проти посадовців ДП кримінальні провадження розслідують вже в НАБУ, ГПУ та Нацполіції.

Украерорух
Украерорух


Зауважимо, що колектив “Украероруху”, через підозри у корупції, вимагає звільнення свого очільника Дмитра Бабейчука. У МІУ вимоги співробітників поки ігнорують.


Дивіться: Про факти корупції на державному підприємстві "Украерорух"


Нагадаємо, в СБУ направили докази корупційної діяльності "Украероруху".
Як повідомляв Знай.ua, "Украерорух" втрапив у гучний скандал.
Також Знай.ua писав, Бабейчук замість звільнення отримав "подяку" від міністра на сотні тисяч.