У Парижі невідомі визнали терористом українського політв'язня в РФ - режисера Олега Сенцова. Люди розгромили намет на його підтримку і покрили саму палатку і плакати написами Kill (вбити) і "Сенцов – терорист". Палатка була встановлена біля посольства Російської Федерації. Про це стало відомо з повідомлення режисера і учасника акції Крістофа Ружжиа в Facebook.

Колега політв'язня розповів, що напад на намет сталося в ніч на середу. Намет порізали, на щастя, людей всередині не було.

“Зображення, на якому був напис: ”Свободу Олегу Сенцову та іншим українським політв'язням“, були знищені, а на зовнішній стороні намети з боку посольства Росії була зроблена напис маркером: "вбити терориста Сенцова", - зазначив він.
Режисер повідомив, що сьогодні ж подасть скаргу в поліцію з приводу вандалізму.

Олег Сенцов знаходиться у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в Росії і Криму.
Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів у Криму. Правозахисний центр “Меморіал” в Росії вніс Сенцова в список політв'язнів.

5 жовтня у російській Федеральній службі виконання покарань повідомили, що український режисер припинив голодування.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сам Олег Сенцов повідомив, що до нього було заплановано застосування примусового харчування, а його думка при цьому не враховувалося.

Нагадаємо, раніше Знай.иа писав, як нахабно брешуть в Росії стосовно стану полоненого режисера Олега Сенцова. Загальновідомий факт, що режисер ледь не помер від голоду, проте ФСБ постійно рапортувало про його стан як задовільний.

Заступник голови Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко нещодавно заявив, що політв'язень Олег Сенцов нібито не просто прийшов в норму після 145-денного голодування, а ще "набрав 10 кілограмів ваги".

Про те, що це кричуща брехня, свідчить і той факт, що Сенцов відчував себе настільки погано, що написав заповіт і доручив сестрі його опублікувати.

Також ми повідомляли, що Олег Сенцов став лауреатом престижної премії Європарламенту. Євродепутат Ребекка Гармс підтвердила цю інформацію у своєму Twitter