Заступник голови Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко нещодавно заявив, що політв’язень Олег Сенцов нібито не просто прийшов у норму після 145-денного голодування, а ще "набрав 10 кілограмів" ваги.

"Зараз стан здоров’я Сенцова задовільний. Він чітко виконує рекомендації лікарів, що позитивно впливає на його реабілітацію, майже повернувся до початкової ваги", — сказав Максименко.


Крім того, у ФСБ переконують, що Олег вживає звичайну їжу з урахуванням рекомендацій лікарів:

"Він пише кілька книг і п’єсу, в яких планує зобразити сучасний погляд на сімейні стосунки. Сенцов підтримує активні творчі контакти з діячами мистецтва".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще


Як відомо, 25 жовтня 2018 року політв’язень Сенцов став лауреатом правозахисної премії імені Сахарова. Сенцов став першим в історії українцем, який здобув цю нагороду.

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що це може стати поштовхом для його звільнення. З цим згодна сестра Олега — Наталія Каплан.


Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області.


Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх політв'язнів Кремля. Він тримався 145 днів. Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.


Дивіться: Олег Сенцов написав заповіт на свою творчість


Нагадаємо, звірячі тортури в українських в'язницях потрапили на камеру.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі оприлюднили повний текст заповіту Сенцова.
Також Знай.ua писав, Сенцов став лауреатом престижної премії Європарламенту.