Співробітники Генеральної прокуратури України "перевірили" в'язницю "Вінницьке установа виконання покарань №1".

Правоохоронці провели позапланову перевірку і виявили факт жорстоко поводження з ув'язненим. Варто відзначити той факт, що були виявлені ознаки тортур.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ГПУ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

У ГПУ заявили, що громадянина, у якого виявлено серйозні проблеми зі здоров'ям, помістили у непридатне для життя приміщення: без світла, води, одягу, засобів особистої гігієни, належного медичного обслуговування та в антисанітарних умовах.

Також у Генпрокуратурі заявили, що співробітники в'язниці намагалися підробити медичні документи цього ув'язненого. Повідомляється, що цій людині надали медичну допомогу та забезпечили йому належні умови утримання і спостереження лікарів. Генпрокуратура відкрила кримінальні провадження за статтями "катування" та "службове підроблення".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підприємця з Нижньогірського району Криму Рената Параламова майже рік тому затримали співробітники ФСБ. Вони його звинуватили у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

Він пройшов через жорстокі тортури і погрози, тому покинув півострів. Коли ж кримчанин спробував оскаржити незаконні дії російських силовиків, з'ясувалося, що він – у розшуку за двома статтями Кримінального кодексу Росії.

Варто нагадати, що правозахисна організація Amnesty International в Україні відреагувала на лист українського режисера і політв'язня в Росії Олега Сенцова про припинення голодування. Активісти заявили про те, що неприпустимо примусово годувати засудженого.

Раніше стало відомо, що український режисер, який став в'язнем Кремля Олег Сенцов і оголосив безстрокове голодування, змушений перервати його після 145 днів. Про це він особисто написав у листі.

Нагадаємо, зливав все Путіну: СБУ назвала ім'я чиновника-іуди.

Як повідомляв Знай.uа в рядах путінських бойовиків нові втрати.

Знай.uа писав, Британія змусить Путіна довго і болісно відповідати за всі гріхи.