Український політв'язень в Росії Олег Сенцов відповів на лист іншого незаконно утримуваного в РФ українця Олександра Кольченко.

Фотографію фрагмента листа опублікувала в Facebook правозахисниця Тетяна Щур.

Зокрема, у листі, який українець надіслав правозахисниці він відзначив, що не відчуваж себе переможеним та закликав Кольченка не перейматись його долею, а жити та радіти всім серцем.

"... У мене все нормально, почуваю себе добре. Передайте Саші К. великий від мене привіт! Хай не переживає ні за мене, ні взагалі ні за що - це шкідливо! Ніякі наші старання не марні. Нехай там не сумує і головне - я не відчуваю себе ні розчарованим, ні переможених. Як казав старина Хем: "Людину можна вбити, але не можна перемогти". Ось з мною так само: я ніколи не здаюся! ... ", - написав Сенцов.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що Олег Сенцов, який нещодавно припинив голодування, потрапив до реанімації

Як повідомила родичка заручника, за 145 днів голодування Сенцов підірвав своє здоров'я. Стан його критичний, оскільки відбуваються незворотні зміни в роботі мозку. Також Наталя повідомила, що режисер був змушений припинити голодування, щоб не почали годувати примусово.

За наданою інформацією, Олег Сенцов зараз в реанімації лікарні Лабитнангі. Йому потрібно поступово відходити від голодування і починати приймати їжу. Зараз невідомо, чим це все закінчиться. Незворотні наслідки, які приводять в жах, дійсно лякають. Однозначної відповіді не можуть дати і лікарі.

Відзначимо, що 5 жовтня стало відомо про те, що Сенцов припинив голівку. Таке рішення в'язень Кремля прийняв з тією метою, щоб його не почали годувати примусово.

Крім того варто додати, що незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов потрапив у список фіналістів на отримання престижної премії Європарламенту "За свободу думки" імені Андрія Сахарова. Раніше його кандидатуру в комітеті Європейського парламенту з закордонних справ представив депутат Європарламенту від Словаччини Едуард Кукан.

Крім українського режисера на премію претендує лідер масового руху непокори в районі Риф, Марокко. Насер Зефзафи бореться з корупцією, пригніченням і зловживанням владою, а також громадські організації, які рятують мігрантів у Середземному морі і захищають права людини.

Нагадаємо, сестра Сенцова розповіла про прогнози лікарів, готується до найгіршого.

Як повідомляв "Знай.ua", у Росії зник відомий правозахисник.

Також "Знай.ua" писав, що українці шоковані цинічною заявою про напівмертвого Сенцова

Невідома історія Сенцова.