У вівторок, 16 жовтня, стало відомо, що стан здоров'я українського політв'язня в Росії Олега Сенцова, який не так давно закінчив багатоденне голодування, стабільно важкий, у нього немає оптимізму з приводу свого майбутнього.

Про це повідомила його сестра Наталя Каплан на брифінгу в Києві.

"На даний момент він закінчив голодування. Це було зроблено, щоб уникнути примусового годування... Він вийшов (з голодування) з дуже підірваним здоров'ям, у нього досить серйозно постраждали майже всі внутрішні органи", - зазначила Каплан.

Також сестра політв'язня додала, що "вихід з голодування – досить серйозна процедура, зараз ніхто не може сказати, чи виживе Олег".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому Наталія наголосила, що останні листи від Олега дуже песимістичні.

"Він написав заповіт, він просить не кидати дітей, він не вірить, що він вийде... Може і вірить, але вже не чекає... Він готується до того, щоб його творчість, його діти могли далі жити без нього", - розповіла Каплан.

У той же час сестра Сенцова висловила надію на те, що його все-таки вдасться звільнити.

Раніше повідомлялося, що український активіст і політичний в'язень Кремля Володимир Балух вирішив припинити своє голодування на час етапування в російську колонію. І пояснив усе в зворушливому листі українського народу. Так, політв'язень звернувся до українців. Лист написаний власноруч Володимиром Балухом і датується 8 жовтня.

Владимир Балух

Нагадаємо, що Олег Сенцов, якого засудили до 20 років колонії, закінчив голодування і взявся за написання сценарію до нового фільму.

Як повідомляв портал Знай.иа, український режисер Олег Сенцов, незаконно ув'язнений у катівнях Кремля, заявив про припинення багатомісячного голодування.

Також портал Знай.uа писав, що Олег Сенцов потрапив у список фіналістів на отримання престижної премії Європарламенту "За свободу думки" імені Андрія Сахарова.