Днями стало відомо про викрадення і побиття в Росії відомого громадянського активіста, правозахисника та співробітника Amnesty International Олега Козловського.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на повідомлення Міжнародна правозахисної організації Amnesty International.

У повідомленні йдеться, що Козловський прибув до столиці Інгушетії Магаса 5 жовтня для моніторингу мирних протестів, що почалися після підписання 26 вересня між лідерами Інгушетії і Чечні угоди про визначення адміністративного кордону між двома регіонами.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Увечері наступного дня невідомий заманив Козловського в своїй автомобіль під приводом організації зустрічі з мітингувальниками. Замість цього його відвезли за межі міста, де його роздягли, почали бити і погрожувати розстріляти. Екзекуція тривала дві години", - розповіли в організації.

Страшними подробицями поділився і сам Козловський.

"Вони приставили пістолет до моєї голови і сказали, що збираються мене вбити. Чоловіки назвалися співробітниками місцевого Центру по боротьбі з екстремізмом. Вони зажадали від мене імена моїх контактів в Інгушетії і пригрозили вбити мою дружину і дітей, якщо я повідомлю про те, що сталося", - розповів правозахисник.

Викрадачі також фотографували Козловського оголеним, погрожуючи опублікувати знімки, якщо він розповість про подію.

Зрозумівши, що їх інформатором дослідник не стане, викрадачі вивезли Козловського в сусідню Північну Осетію і відпустили поблизу аеропорту. Перед ніж його відпустити, один з невідомих сказав: "Ніколи не повертайся і не пиши про Інгушетію".

Після цього Олег Козловський на своїй сторінці в Facebook написав, що зараз разом з родиною перебуває за межами РФ, однак сподівається "найближчим часом повернутися і продовжити роботу".

Я занимаюсь общественной деятельностью 18 с чем-то лет и со мной происходило много разных странных, неприятных и...

Geplaatst door Oleg Kozlovsky op Maandag 15 oktober 2018

Нагадаємо, уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров'я незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова "задовільний".

Олег Сенцов
Олег Сенцов


Як писав раніше Знай.ua, у Північно-Кавказькому окружному суді (Ростов, Росія) українському 20-річному політв’язню Павлу Грибу зачитали обвинувальний акт, йому інкримінують схиляння до теракту.


Також Знай.ua писав про те, що Мережу розлютила поведінка чоловіка без певного місця проживання в Рівному, який заробляє милостинею, при цьому проклинаючи українців.