Днями український режисер Олег Сенцов, незаконно ув'язнений у застінках Кремля, заявиви про припинення кількамісячного голодування.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на уповноважену з прав людини в РФ Тетяну Москалькову.

Тетяна Москалькова, омбудсмен РФ
Тетяна Москалькова, омбудсмен РФ

У повідомленні йдеться, що після припинення голодування український режисер Олег Сенцов, який знаходиться в колонії в російському місті Лабитнангі, регулярно вживає їжу під наглядом медиків.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Окрім того, Сенцова нібито відвідував уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) Анатолій Сак.

За словами останнього, він відвідав Сенцова у середу, 10 жовтня, і в'язень має вигляд цілком здорового. Москалькова переконує, що режисер не скаржиться на умови утримання, харчування і медичне обслуговування.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Сак ознайомився з власноруч написаною Сенцовим заявою про припинення голодування із 6 жовтня, додала Москалькова. Режисер сказав Саку, що почувається добре, додає омбудсмен.

Однак достовірність інформації перевірити немає можливості. Тим більше насторожує той факт, що цей самий Сак ще напередодні стверджував, що Сенцов не припиняв голодування.

Нагадаємо, мати політв'язня Кремля Станіслава Клиха передала послання, адресоване її синові Олегу Сенцову.

Марія Томак, яка є координатором медійної ініціативи за права людини, опублікувала в соціальній мережі текст цього листа.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Вона також зазначила, що український режисер не отримав лист до того, як припинив голодування. Вона сподівається, що все ж Сенцов зможе прочитати цей текст, який стане моральною підтримкою. Станіслав Клих просить припинити політв'язня голодувати, якщо той відчуває проблеми зі здоров'ям.


Як писав раніше Знай.ua, незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов потрапив у список фіналістів на отримання престижної премії Європарламенту "За свободу думки" імені Андрія Сахарова.

Раніше його кандидатуру в комітеті Європейського парламенту з закордонних справ представив депутат Європарламенту від Словаччини Едуард Кукан.

Крім українського режисера на премію претендує лідер масового руху непокори в районі Риф, Марокко.


Також Знай.ua писав про те, що український політв'язень Олег Сенцов, якого засудили до 20 років колонії, закінчив голодування і взявся за написання сценарію до нового фільму.