У понеділок, 5 листопада, стало відомо, що скандально відомий проросійський пропагандист і британський журналіст Грем Філліпс намагався спровокувати на бійку, називаючи "фашистом" посла України в Австрії Олександра Щерба.

Про це український дипломат повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зі слів Щерби, конфлікт стався біля будівлі посольства України у Відні, коли Філліпс записував репортаж. Тоді посол підійшов до нього, проте британець його спочатку не помітив.

Грем Філліпс

"Нещасне таке, з незастебнутими, пардон, штанами. Аж підскочило зі страху - не чекало геть. Ну а потім почалося: "Саша ти фашист. Саша ти г-дон". Пару разів мене штовхало в груди. Професійно штовхало, хотіло на бійку спровокувати", - описав ситуацію Щерба.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Також посол засудив діяльність Філліпса на окупованому Росією Донбасі, заявивши, що він "харчується на війні".

"Зрозумійте мене: хоч хтось, хоча б раз повинен був вийти до нього і сказати, що воно собою являє. А воно являє собою маленьку істоту, яка харчується на ненависті, злобі і війні. Без цієї ненависті, злоби і війни воно було б ніщо. Воно і є ніщо. Я йому це передав. Від всіх нас", - заявив Щерба.

Ну що, щойно істота на ім’я Грем Філіпс, побувала під Посольством. Стояла знімала себе на камеру під парканом. Не...

Geplaatst door Alexander Scherba op Maandag 5 november 2018

Варто відзначити, що раніше путінський пропагандист намагався провокувати українських дипломатів у Великобританії. Посольство України навіть зверталося до британського МЗС із закликом прийняти юридичні заходи проти Філліпса.

Нагадаємо, що Грем Філліпс, який називає свою провокаційну діяльність журналістикою, може виявитися шпигуном британської розвідки. Таке припущення зробив Аркадій Бабченко.

Як повідомляв портал Знай.uа Грем Філліпс поглумився в Мюнхені над могилою лідера ОУН Степана Бандери у річницю смерті українського політичного діяча.

Також портал Знай.uа писав, що у Мюнхені відреагували на осквернення могили Бандери. Поліція відкрила справу у зв'язку з актом вандалізму на могилі лідера ОУН з боку Грема Філліпса.