Лідер партії Християнські соціалісти, український політик Михайло Добкін заявив, що скандал, який піднявся навколо вбивства помічниці мера Херсона Катерини Гандзюк – це несправедливо. На думку одіозного Міші, в Україні дуже вибірковий підхід до покарання винних, коли вбивцю публічної людини шукають "всією країною", а вбивцю простого громадянина ніхто шукати не збирається. Така заява прозвучала в ефірі телеканалу NEWSONE. Добкін нагадав, що вбивці Гандзюк, тобто, виконавці замаху – такі ж активісти.

"Через вбивство однієї людини - хоча життя кожного важливе - викликають генпрокурора, міністра внутрішніх справ, голову СБУ, розривають їх на частини, але при цьому ніхто не згадує, що у нас дуже нехороша криміногенна ситуація, дуже низька розкриваність вбивств та інших тяжких злочинів", - зазначив депутат.

Михайло Добкін сказав, що єдине, чим Гандзюк відрізняється від простих жителів, це те, що вона з 18 років працює в різних поважних посольствах.

"Вона грантоїдка і жила на ці гроші. Я її не засуджую… Але якби не американські, канадські та німецькі посли, (ні Арсен Аваков, ні Юрій Луценко, ні Василь Грицак, - ред.) не прийшов би в Раду", - заявив він.

Популярні новини зараз
Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нардеп підкреслив, що не можна вбивати нікого - ні активістів, ні звичайних людей.

"Не розумію, чому в суспільстві пішов такий рознос. Я проти того, що влада реагує на смерть людину з припискою "активіст". Журналіст - він взагалі має особливий статус у законі, судді, коли їх б'ють, - у них теж особливий статус в законі, а звичайну людину, мати двох дітей, яку вбивають, ніхто нікого не знаходить і шукати не хоче…", - обурився політик.

Він додав, що якщо в Україні буде такий вибірковий підхід до покарання винних, знову будуть такі випадки, як з Катериною Гандзюк, тому що "ті, хто замовив і виконав, розуміли, що їм нічого не буде".

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що чиновника звинуватили в погрозах студентці із-за відмови від інтимної близькості. Здохнеш як Гандзюк, - писав своїй жертві чиновник. За словами постраждалої від загроз Наталії, із чоловіком вона познайомилася в соціальній мережі Tinder.

"В останні тижні моє життя перетворилося на пекло. Все це якийсь сюрреалізм і нагадує чи невдалий розіграш, або фільм жахів. Все почалося з рандомного свайпа в Tinder і ненав'язливого спілкування вечорами…"

Також ми писали про початок народної помсти – загорівся будинок одного з обвинувачених у вбивстві Гандзюк.

Активістку поховали в її рідному місті – Херсоні.