Журналісти показали, як з банку колишнього президента-втікача Віктора Януковича через інший відомий банк вивели майже два мільярди гривень.

Автори програми "Схеми" провели журналістське розслідування про те, як працівники колись популярного банку "ВБР", який належав сину екс-глави держави Олександру Януковичу, вже за нинішньої влади знімали з рахунків мільярди гривень, до того ж готівкою.

гроші

Як стало відомо, гроші почали масово виводити після того, як Печерський суд зняв арешти з рахунків, пов'язаних з сином Януковича.

ВБР

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Журналісти вважають, що близько 30 фізичних осіб, які раніше працювали в ВБР на різних посадах середньої ланки, мали фіктивні договори, і вивели 2 млрд грн в 2016 -2017 роки. При цьому в суді заявлялося, що громадянин Яшар Ходжаєв давав у борг, у тому числі працівникам ВБР. Суд визнав таке пояснення логічним, власне тому з рахунків був знятий арешт.

Янукович

Також у розслідуванні повідомлялося, що виведення мільярдів здійснювалося через Міжнародний інвестиційний банк. Журналісти вважають, що банк заробив на цих махінаціях 20 мільйонів гривень у якості комісії.

готівка

Дивіться: Як з банку Януковича вивели мільярди

LIVE | «СХЕМИ» №193

Сьогодні "Схеми" розкажуть, як з банку Януковича через банк Порошенка вивели майже 2 млрд грн

Geplaatst door Українська правда op Donderdag 8 november 2018

Нагадаємо, українцям показали той самий лист колишнього президента- втікача Віктора Януковича, в якому він просить главу РФ Володимира Путіна ввести війська на територію нашої країни.

Як повідомляв портал Знай.ua, Оболонський районний суд української столиці для так званої промови "останнього слова" викликав підозрюваного у держзраді президента-втікача Віктора Януковича.

Також Знай.ua писав про те, що подружка Януковича зі сцени розважала росіян українськими піснями, зал ридав. Скандальна співачка Таїсія Повалій, яка вслід за Януковичем покинула країну ще за часів Майдану, дала концерт у Кремлі.

Дивіться: Втікач Віктор Янукович зробив заяву