У Росію прибули адвокати підозрюваного у державній зраді колишнього президента України Віктора Януковича, Олександр Байдик і Олександр Горошинський. Поїхали туди вони за викликом свого підзахисного.


За даними "УП", Байдик пояснив, що в Москві їм необхідно бути, аби "погодити правову позицію" у справі Януковича.

Справа Януковича
Справа Януковича


19 жовтня на засіданні Оболонського районного суду, який розглядає справу про державну зраду колишнього президента, судді прийняли рішення перенести розгляд справи на 09.00 годину 22 жовтня.

Справа Януковича
Справа Януковича

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

"До суду сьогодні зранку подано заяви, відповідно до яких, вони (адвокати) зазначають, що їх викликав обвинувачений Віктор Федорович Янукович для узгодження правової позиції захисту, і вони відбули до Москви", - прокоментував головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

Справа Януковича
Справа Януковича


Окрім Юрія Рябовола на засіданні зі сторони Януковича нікого не було, що підмітила речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook: "хворіють, відпочивають, знову хворіють. Згадують, що є клієнт, їздять до нього. Дебати вчергове зірвано, адвокати вчергове не виконали рішення суду. І це при тому, що дати засідань були визначені наперед".


Байдик розпочав свою промову ще 13 вересня, загалом вона тривала понад 30 годин, а вже на початку поточно місяця він раптово захворів і пішов на лікарняний, тому судді довелося відкласти слухання до кінця жовтня.

Справа Януковича
Справа Януковича


Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.


Дивіться: Справа Януковича: що відбувається з адвокатами - подробиці


Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва призначив попередню дату виступу колишнього президента України Віктора Януковича, підозрюваного у державній зраді.
Як повідомляв Знай.ua, у Януковича виправдалися за скандальний лист до Путіна.
Також Знай.ua писав, адвокат Януковича зробив гучну заяву про розумові здібності свого підзахисного.