Єврокомісія розчарована невиконанням Україною умов Контракту "Реформи заради інвестицій", у рамках якого країна могла отримати 1,6 млрд грн (50 млн євро).

Європейський комісар з питань розширення та політики добросусідства Йоханнес Хан заявив про те, що він розчарований відсутністю прогресу у виконанні Україною умов, необхідних для отримання 50 мільйонів євро від Євросоюзу в рамках контракту "Реформи заради інвестицій". За словами Хана, Україна наразі виконала лише одну умову.

"Я не хочу приховувати свого розчарування від Контракту" Реформи заради інвестицій ", де йшлося про EUR50 млн допомоги ... На жаль, тільки одна умова була виконана. Ми могли б використовувати 10 млн, а інші 40 млн будуть втрачені. Звичайно, це не то, що нас може радувати ", - заявив Хан під час зустрічі з прем'єром України Володимиром Гройсманом.

Зазначимо, що у квітні 2018 року Європейський Союз запропонував Україні нову програму залучення інвестицій під назвою "Контракт "Реформи заради інвестицій" (Reform Contract for Investment).

Згідно з цим контрактом для України може бути зарезервовано 1,6 млрд грн (50 млн євро), в тому числі для компенсації кредитування банківськими установами і, зрештою, для інвестування в реальний сектор економіки. За оцінкою ЄС, програма дозволила б залучити в українську економіку інвестиції на суму до 16 млрд грн.

Умови виділення перших 50 млн євро на 2018 рік передбачали, що до літніх парламентських канікул Україна зробить наступні кроки: незалежне регулювання в енергетиці і повноцінна робота членів Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), затвердження бізнес-омбудсмена, скасування е-декларування для антикорупційних активістів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Нагадаємо, єврокомісар з питань з питань розширення та політики добросусідства Йоханнес Хан передав особисто в руки Володимиру Гройсману звіт ЄС про виконання Україною Угоди про асоціацію, у якому Євросоюз назвав головні проблеми України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", МВФ виділить Україні 3,9 мільярда доларів: затверджено нову програму

Також "Знай.ua" писав, Україну визнано найбіднішою країною Європи