Україні необхідно якомога швидше реалізувати судові реформи і вивести на належний рівень боротьбу з корупцією. Крім того, справи про корупцію повинні розглядатися . Така інформація міститься в звіті ЄС про виконання Україною Угоди про асоціацію, йдеться на сайті Єврокомісії. Повідомлення було опубліковано в п'ятницю, 8 листопада.

Європа простежила, наскільки сумлінно Україна виконувала свої зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію між ЄС і Україною за минулий рік. Звіт був переданий єврокомісаром з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнесом Ханом особисто в руки прем'єр-міністра України Володимиру Гройсману.

У звіті відзначається уповільнення реформ у судовій сфері та антикорупційних заходах, а також зазначається, що Україна повинна посилити темп виконання цих реформ.

"Незважаючи на продовження оновлення судової сфери, було прийнято дуже мало вироків у справах про корупцію на найвищому рівні. У зв'язку з цим створення Вищого антикорупційного суду залишається тестом на успішність реформи", - наголошується в повідомленні ЄК. В ЄС підкреслюють, що, разом з тим, відбір міжнародних експертів, які будуть допомагати вибирати суддів до ВАКС, є позитивним кроком.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Окремо звіт відзначає вагому роль у боротьбі проти корупції громадянського суспільства. "Воно повинно бути здатне виконувати свою сміливу роботу безперешкодно, маючи гарантії безпеки. Потрібно належним чином розслідувати напади на активістів громадянського суспільства та покарати винних. Для цього необхідні відповідні дії з боку правоохоронних органів", - наголосили в ЄС.

Звіт окремо підкреслює і прогрес в інших сферах. Зокрема, в результаті послідовних економічних реформ багато великих державних продовжили збільшувати прибуток під керівництвом незалежних наглядових рад, а сотні менших підприємств успішного було приватизовано.

Звіт позитивно оцінив впровадження Україні законодавства з енергоефективності, зокрема, створення Фонду енергоефективності. У той же час у звіті йдеться про незначний прогрес у створенні незалежних операторів у сфері газу та електроенергії.

Прогрес був досягнутий у сферах санітарних та фітосанітарних питань, корпоративного законодавства, державних закупівель та захисту навколишнього середовища.

"Знай.uа" писав про те, що вся Європа в черговий раз обурена витівкою Путіна.

Нагадаємо, у Лондоні з'явилися сатиричні плакати, що відзначають "Роль Путіна" у вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

такожстало відомо, як європейська сім'я «усиновить» УПЦ.