Україна посіла "почесне" останнє місце у рейтингу МВФ найбідніших країн Європи.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на оприлюднені дані рейтингу Міжнародного валютного фонду.

Найбіднішою країною на усьому європейському континенті визнана Україна.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Дані рейтингу прокоментував відомий економіст Володимир Компанієць.

"Відновив інфографіку, на якій одразу видно економічну ситуацію в Україні і де ми знаходимося в порівнянні з іншими країнами. У свіжому звіті МВФ за показником ВВП на душу населення нас обійшла Молдова, а ми обійшли Папуа - Нову Гвінею", - розповів експерт на своїй сторінці в Facebook.

Окрім того він додав, що МВФ в своєму звіті за жовтень у порівнянні з квітневим не тільки збільшив показник ВВП України, але переглянув також ВВП та інших країн. В тому числі, кардинальні зміни внесені в показники Молдови, що призвело до поліпшення її результатів.

Зараз же, як зазначає експерт, Молдова знаходиться на 133 місці в світі з 2694,469 доларів ВВП на душу населення, а Україна посіла 134 місце в світі по 2656,01 доларів ВВП на душу населення.

Нагадаємо, за останні декілька місяців відносного затишшя в Україні знову пішли вгору ціни.

Як повідомляє портал Рoliteka, у липні експерти спостерігали зниження споживчих цін на 0,7% і протягом півтора місяців цей показник залишався незмінним. Вже у вересні він піднявся до 1,9%, а якщо рахувати з початку року, то рівень інфляції склав 5,6%, і це тільки жовтень.

інфляція в Україні
інфляція в Україні

Державна служба статистики повідомляє, що у вересні їжа і напої подорожчали у середньому на 1,6%. Якщо порівнювати із серпнем, найбільше подорожчали яйця - на цілих 14, 1%. Від 1 до 3% до вартості додали сало, хліб, зернові, м'ясо і м'ясопродукти, молочка, макарони й масло.


Як повідомляв раніше Знай.ua, у середу, 10 жовтня, Кабінет міністрів України прийняв рішення дозволити індивідуальний (поквартирний) облік у старих будинках із горизонтальною системою опалення, жителі яких на даний момент оплачують за все спожите будівлею тепло пропорційно площі квартир. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".


Також Знай.ua писав про те, що цієї осені уряд Гройсмана опинилася перед складним вибором.