Україна посіла "почесне" останнє місце у рейтингу МВФ найбідніших країн Європи.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на оприлюднені дані рейтингу Міжнародного валютного фонду.

Найбіднішою країною на усьому європейському континенті визнана Україна.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Дані рейтингу прокоментував відомий економіст Володимир Компанієць.

"Відновив інфографіку, на якій одразу видно економічну ситуацію в Україні і де ми знаходимося в порівнянні з іншими країнами. У свіжому звіті МВФ за показником ВВП на душу населення нас обійшла Молдова, а ми обійшли Папуа - Нову Гвінею", - розповів експерт на своїй сторінці в Facebook.

Окрім того він додав, що МВФ в своєму звіті за жовтень у порівнянні з квітневим не тільки збільшив показник ВВП України, але переглянув також ВВП та інших країн. В тому числі, кардинальні зміни внесені в показники Молдови, що призвело до поліпшення її результатів.

Зараз же, як зазначає експерт, Молдова знаходиться на 133 місці в світі з 2694,469 доларів ВВП на душу населення, а Україна посіла 134 місце в світі по 2656,01 доларів ВВП на душу населення.

Нагадаємо, за останні декілька місяців відносного затишшя в Україні знову пішли вгору ціни.

Як повідомляє портал Рoliteka, у липні експерти спостерігали зниження споживчих цін на 0,7% і протягом півтора місяців цей показник залишався незмінним. Вже у вересні він піднявся до 1,9%, а якщо рахувати з початку року, то рівень інфляції склав 5,6%, і це тільки жовтень.

інфляція в Україні
інфляція в Україні

Державна служба статистики повідомляє, що у вересні їжа і напої подорожчали у середньому на 1,6%. Якщо порівнювати із серпнем, найбільше подорожчали яйця - на цілих 14, 1%. Від 1 до 3% до вартості додали сало, хліб, зернові, м'ясо і м'ясопродукти, молочка, макарони й масло.


Як повідомляв раніше Знай.ua, у середу, 10 жовтня, Кабінет міністрів України прийняв рішення дозволити індивідуальний (поквартирний) облік у старих будинках із горизонтальною системою опалення, жителі яких на даний момент оплачують за все спожите будівлею тепло пропорційно площі квартир. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".


Також Знай.ua писав про те, що цієї осені уряд Гройсмана опинилася перед складним вибором.