Однією з ключових вимог Євросоюзу та МВФ до України була дієва боротьба із хабарництвом. Для цього навіть створили численні антикорупційні відомства, запровадили електронні декларації, але не з невідомих причин система поки працює зовсім не так успішно, як того хотілося б.
Якщо ретельніше придивитися на те, що відбувається в інших країнах, помилки нашої держави очевидні.


Боротьба з корупцією: Україні слід повчитися у Македонії

Протести у Македонії
Протести у Македонії


Про це на своїй сторінці у Facebook написав юрист, блогер Михайло Шнайдер. Експерт назвав цю ситуацію "хроніками паралельної реальності" – певно, тому, що вона дуже відрізняється від відомих нам сценаріїв роботи НАБУ. Мова йде про суд у Македонії, котрий приговорив міністра внутрішніх справ Гордану Янгуловську до 6 років позбавлення волі. І все тільки за купівлю однієї машини.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще


Не можна не згадати автопарки деяких українських політиків, їх переписані на тещу та дружину квартири і солідні банківські рахунки – різниця справді помітна.

"Вона отримала такий тривалий тюремний термін, через зловживання службовим становищем під час закупівлі броньованого автомобіля Mercedes S600 Guard, для потреб прем'єр-міністра. Суд визнав, що Mercedes був куплений за умовами тендеру, вигідним лише одному постачальнику. Ціна питання склала 600 тисяч євро", - нагадує юрист.

Протести у Македонії
Протести у Македонії


На думку Шнайдера, саме так повинні виглядати "закон і справедливість" – ці два слова викарбувані на приміщенні ГПУ, але чи працюють реально? Юрист додав, що у всьому цивілізованому світы за корупцію карають суворо і зайвий раз не роздумують:

"Тільки у нас цей принцип не працює. Українським чиновникам стає просто смішно, від таких історій. Для них це мізерна сума, ареальний термін за корупцію більше схожий на фантастику. Вони живуть у своєму власному світі, де правлять безкарність, вседозволеність, жага наживи і розкоші. Друзі, назвіть будь ласка хоча-б одного топ-чиновника, який за останні чотири роки отримав реальний термін за корупцію. Особисто я, не зміг згадати жодного", - підсумував Шнайдер.


Дивіться: Боротьба з корупцією в Україні: як це має працювати?


Нагадаємо, у ГПУ прокоментували справу проти Вілкула.
Як повідомляв Знай.ua, під час засідання Ради Європи українська делегація виконала всім відому іронічну пісню про Путіна.
Також Знай.ua писав, у мережі показали, скільки разів президентське авто засікли на порушенні правил дорожнього руху.