Подання щодо зняття депутатської недоторканності із одіозного нардепа Олександра Вілкула Верховна Рада розгляне у вівторок, 16 жовтня.

Олександр Вілкул
Олександр Вілкул

Про це стало відомо із повідомлення Генпрокурора Юрія Луценка, передають ЗМІ.

Про це він розповів у ході засідання регламентного комітету ВРУ у понеділок, 8 жовтня.

"Я вважаю, що є достатньо доказів, щоб у найкоротший термін пред’явити підозру пану Вілкулу. Для цього потрібне рішення регламентного комітету, воно фактично щойно було отримано, також рішення Верховної Ради про скасування недоторканності народного депутата Вілкула. Уже наступного вівторка воно буде розглянуто на парламентському засіданні", — заявив Луценко.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України визнав законним проект подання Генерального прокурора України Юрія Луценка щодо зняття недоторканності з народного депутата Олександра Вілкула.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Підставою для подання стали підозри Вілкула у зловживанні службовим становищем на посаді голови Дніпропетровської ОДА.

Нагадаємо, Василь Вакаров, адвокат, експерт з антикорупційної політики назвав виборчим подання ГПУ на зняття недоторканності з одного з лідерів ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Олександра Вілкула. А також він вказав на два "основних мотиви" та реальну мету подання.

Олександр Вілкул
Олександр Вілкул


Як писав раніше Знай.ua, "юридично нікчемним" назвав подання ГПУ на зняття депутатської недоторканності з Олександра Вілкула експерт Денис Антонович, передає "Комсомольская правда".

"Якщо говорити про судові перспективи цієї справи, то закінчиться вона зовсім нічим. Крім, хіба що, додаткового особистого піару для Вілкула напередодні президентських і парламентських виборів", - написав Антонович.

Олександр Вілкул
Олександр Вілкул


Також Знай.ua писав про те, що українська прокуратура може внести в український парламент подання на зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Дунаєва (позафракційний), Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова (обидва - "Опозиційний блок").