Українців сьогодні намагаються зіштовхнути лобами, використовуючи питання мови та релігії. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.

Він розповів, як ставиться до питання надання томосу про автокефалію української церкви. Так, це питання зараз надто політизували.

"Не політикам сьогодні, як то кажуть, лазити у цій пісочниці. Це заборонено Конституцією", – зазначив нардеп.

Шахов розповів, що у свій час підтримав звернення до Константинополя і саме там має вирішитися питання Томосу.

"Коли мене запитують виборці, яке моє ставлення до цього, я перш за все голосував за звернення до Вселенського патріарха. І сьогодні вселенський патріарх звалив на свої плечі цей тягар і сьогодні на Вселенському соборі повинно вирішуватися це питання", – зазначив політик.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Три президента вирішували це питання. Це Кравчук, це Ющенко і це Порошенко. У Кравчука це не вдалося, у Ющенка це не вдалося, не було ніяких виборів. І сьогодні Порошенко доводить до кінця автокефалію. Але не він також вирішує це питання. Вирішує вселенський патріарх і всі ієрархічні структури, всі церкви, які погодяться на це", – додав нардеп.

Шахов зазначив, що питання релігії зараз намагаються використати проти українського народу.

"Я хотів би сказати, що це буде вирішено у Константинополі. У Словаччині отримали Томос за 51 рік. Можна говорити про це багато, можна грати в політику на цьому питанні. Але не треба зіштовхувати лобами сьогодні через мову, через релігію і через історію сьогодні людей. Оце головне. Через це починалися найгірші війни, криваві війни", – розповів політик. "Тому я, як християнин, не хочу сьогодні зіштовхувати лобами людей, які ходять до церкви", – підсумував він.

Дивіться: Сергій Шахов, година запитань до уряду

Нагадаємо, Шахов розповів, як карати депутатів-прогульників. Як повідомляв "Знай.ua", Шахов про нову хворобу, від якої ніяк не вилікують Україну. Також "Знай.ua" писав, Шахов відкрив очі українців на новий закон про євробляхи.