Україна потрапила в міжнародний скандал з Німеччиною за так звані "необгрунтовані атаки" на "демократичних політиків" у пресі.

Меркель і Путін
Меркель і Путін

Про це повідомила прес-секретар МЗС ФРН, передають ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що Німеччина закликає Україну негайно закрити сайт "Миротворець" (Центр досліджень ознак злочинів проти національної безпеки України- Ред.) і припинити "таврування іноземних громадян за їхні політичні уподобання і висловлювання".


Така різка реакція німецького уряду пояснюється включенням у список "антиукраїнських діячів" колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера. Причина - виправдання дій іноземних держав проти України.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Ми засуджуємо цей список. Ми раніше вже чітко пояснили нашу позицію української сторони і закликали, щоб український уряд вжив заходів для закриття роботи цього сайту", - заявила спікер.

Варто додати, що колишній канцлер потрапив у базу українського сайту після того, як в інтерв'ю німецькому виданню висловив думку, що зміна кордонів України рано чи пізно Європі "доведеться визнати".

У свою чергу дружина Герхарда Шредера повідомила пресі, що стурбована фактом внесення її чоловіка до переліку "Миротворця" і не розуміє "подібних агресивних атак на демократичного політика".

Нагадаємо, до бази даних українського проекту "Миротворець" внесли екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера.

Ця інформація стала відома з сайту проекту.

Уточнюється, що в якості підстав для внесення Шредера вказується "замах на суверенітет і територіальну цілісність України, маніпуляція суспільно значущою інформацією, антиукраїнська пропаганда".

Раніше Знай.uа писав про те, що на черговому "Форумі вільної Росії" був складений список "злочинних діячів путінського режиму".

путін
путін

У Вільнюсі, де проходив форум, російські опозиціонери нагадали про впливових світових політиків, які користуються повагою у Путіна.

Також Знай.uа повідомляв, що екс-канцлер ФРН Герхард Шредер не збирається відмовлятися від посади у наглядовій раді концерну "Роснефть", навіть попри численну критику на свою адресу.