Костянтин Більцан бачить себе у великій політиці. Він не був чиновником, депутатом, каже, що не рветься до годівниці влади, пишуть Акценти. Але чи насправді він такий чесний та справделивий? Свою гарну репутацію він «заробив» ще за часів правління Віктора Януковича: бунтар із Дніпра боровся з його режимом, за що потрапив до СІЗО. Дізнайтеся, чим ця історія закінчилася. І чому нині його звинувачують в рейдерстві та аферах?

Біографія

Народився 15 січня 1982 року.

Знак Зодіаку: Козоріг. За східним гороскопом: рік Водяного Собаки.

Національність: українець.

Віросповідання: православний.

Передові дніпровські видання, деякі електронні ЗМІ, місцеві білл-борди та сіті лайти розповідають городянам Дніпра про Костянтина Більцана, як про політика, ярого активіста, що бореться з корупцією.

У скільки тисяч гривень йому обійшлася така реклама, - невідомо, точну суму навряд чи хтось назве, крім нього самого. Але він про це замовчує. І лише вимагає, погрожуючи електронним та друкованим виданням, що поширюють про нього негативну інформацію, як про дніпропетровського афериста з багаторічним стажем, зняти неугодні йому матеріали.

«Борець за правду» говорить про себе, що він - чесний та справедливий. Його гасло: люди повинні заробляти чесною працею. Але чи заробляє він сам таким чином? І чи бачать жителі Дніпра в ньому свого рятівника, який нарешті допоможе зробити життя кращим?

Костянтин Більцан
Костянтин Більцан

Деякі Інтернет-ресурси повідомляють про те, що Констатин Бельцан «наїжджав» на них і вимагав знищити опубліковані матеріали, що його компрометують. Пишуть про те, що в Дніпрі його знає кожен житель. Стверджують, що політик лише ховається за красивими гаслами: «Платіть податки», «Ні будівництву без дозвільних документів», «Громадськість проти незаконного будівництва» тощо. Але хто з них має рацію? І кому вірити? Спробуємо розібратися.

Сім'я

Дитинство та юність пройшли в Херсоні. Костянтин Миколайович - виходець із небагатої багатодітної сім'ї. Мати працювала бухгалтером на заводі. Батько - військовий, капітан першого рангу у відставці.

Сімейний стан: одружений. Сім'я: дружина - Юлія, діти - син Владислав (2008 р.н.), дочка Анастасія (2013 р.н.)

Освіта

У 16 років, після закінчення херсонської середньої школи №27, вступив до Херсонського фізико-технічного ліцею міськради.

У 22 роки отримав диплом про закінчення Дніпропетровського Національного університету ім. Олеся Гончара, вивчав теоретичну фізику, став фізиком-теоретиком.

Потім отримав неповну вищу юридичну освіту за спеціальністю «правознавство». Диплом про закінчення навчального закладу отримав у 2005 році, одночасно - ще один диплом про вищу освіту за спеціальністю «державне управління». Закінчив тоді факультет держуправління ДРІДУ НАДУ при Президентові України.

У 33 роки - вища юридична освіта за спеціальностями «правознавство, судово-прокурорська спеціалізація». Навчався заочно на факультеті Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. Через 2 роки закінчив факультет правосуддя цього ж навчального закладу, спеціальність «правознавство, судова спеціалізація».

У 2017 р. – ще одна вища економічна освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр за фахом «бізнес-адміністрування», закінчив Інститут бізнес-освіти - КНЕУ ім. Вадима Гетьмана.

Кар'єра і бізнес

У 17 років починає активну громадську діяльність. Протягом п'яти років - голова Студентської ради гуртожитку №4 Дніпропетровського Національного університету ім. Олеся Гончара, в якому жив на той момент.

У колективі був лідером - так він любить казати про себе. У одному з інтерв'ю розповідав, що завжди відстоював свою точку зору, збирав навколо себе людей, організовував, забезпечував дозвілля молоді. А в 22 роки став членом Ради студентів цього ж університету.

Через два роки - член НДЛМ, голова Дніпропетровського організаційного комітету Всеукраїнського фестивалю «Студентська республіка-2006».

З 2003-го року раптом стає підприємецем, директором відразу декількох товариств із обмеженою відповідальністю: «Віратрейдінг», «Спец Монтаж Мережа», «Юридична фірма« Більцан і Партнери».

У 2010 році - спонсор «Податкового майдану», активний учасник громадського руху опору режиму екс-президента Віктора Януковича в Дніпропетровській області.

28 років по теперішній час називає себе правозахисником, громадським діячем і замовляє рекламу про себе у такому «ключі».

Костянтин Більцан
Костянтин Більцан

Три роки тому балотувався до Дніпропетровської міськради.

З 2016 засновує ГО «Народний Трибунал», є головою громадської організації. У цьому ж році балотувався як самовисуванець у Верховну Раду України.

Бізнесмен стверджує, що його «Народний Трибунал» веде боротьбу з непорядними чиновниками, перевіряє законність бізнесу, здійснює в Дніпрі громадський контроль за законністю будівельних об'єктів, бореться з сепаратистами, виявляє наявність торгівлі з країною-окупантом. Та чи так це насправді?

Компромат і чутки

Костянтин Більцан - активіст Євромайдану. Ще в 2013-му він вів активну боротьбу з режимом Віктора Януковича, а згодом був безпосереднім учасником «Революції Гідності». Вважає політику екс-президента Віктора Федоровича антидемократичною. Він надсилав йому відкритого листа, де вказував на його репресивно-каральні методи дії.

Тим не менш, деякі джерела повідомляють, що Костянтин Миколайович Більцан не є «єдиною надією на порятунок городян», як він себе називає. І в дійсності не бореться з корупціонерами та сепаратистами. А його мітинги та акції протесту щодо будівництва незаконних об'єктів - своєрідний «цирк», організований ним за допомогою пенсіонерів і молоді, яким він платить гроші.

За інформацією відкритих джерел, підприємець просив три тисячі доларів за те, щоб «його люди» знялися з об'єкта. А посадили його насправді за відмивання піску. Виявляється, тоді він щодня вивозив фантастичні обсяги піску - по тисячі тонн на день. І незважаючи на те, що йому протегували правоохоронні органи, бізнесмена все-таки посадили. Як повідомляють ЗМІ, у результаті його злочинних дій колодязі на Днепопетровщіне осушили, а знамениті плавні Орелі перетворилися на піщану пустелю.

Костянтин Більцан
Костянтин Більцан

Журналісти називають його «Санта-Клаусом» і «активістом, що зрубує бабло з бізнесменів». За твердженнями ЗМІ, в 2007 році Костянтин Більцан, будучи кандидатом у депутати районної ради від БЮТ, заснував фірму ТОВ «НВФ «Константа-Буд», що належить Нелі Логіновій, керівником якої є Олена Кутькіна.

Дніпропетровський бізнесмен, який заснував фірму, разом із ТОВ «Рубікон-Моноліт» постійно вигравав підряди Управління капітального будівництва Дніпропетровської ОДА на вагомі суми - мільйони гривень.

Між іншим, перебуваючи за ґратами, ув´язнений вирішив боротися за свою свободу власними силами. І попросив батька принести йому книги з юриспруденції, кримінального права, судової практики. Згодом це й підштовхнуло його вступити до юридичного університету ім. Ярослава Мудрого і отримати дві вищі освіти в цій сфері. Але без допомоги адвокатів тоді теж не обійшлося.

Але без допомоги адвокатів тоді теж не обійшлося. У результаті звинувачення в суді були розбиті. Суд змінив запобіжний захід на підписку про невиїзд. Потім кримінальну справу і зовсім закрили, оскільки в діях підозрюваного складу злочину не було. Ув'язненим він був з 10.06.2011 р. по 18.04.2012 р. Кримінальне провадження закрили 25.01.2016 р.

Зараз Костянтин Миколайович нібито бореться з незаконними будівельними роботами в історичному центрі міста, каже, що знищується ціла культурна спадщина. Проти незаконних забудов історичного Дніпра Костянтин Більцан піднімає людей, проплачуючи їм гроші. У самому Дніпрі особисто організував і провів понад 20 акцій. У регіоні багато хто називає його рейдером і здирником, людиною, яка бреше та вигадує свідчення.

Підтвердження тому – інтерв´ю Євгена Федєєва, у якого конфлікт із Костянтином Більцаном ще з 2011 року. Чоловік впевнений, що правоохоронці його покривають і законне розслідування не ведеться. Стверджує, що його підприємство, яке спеціалізувалося поставками в Запорізьку область, замовляло тоді в Костянтина Більцана, що займається транспортними перевезеннями, вантажівки.

Він надав машини, позначив суму, попросив передоплату в розмірі 3 тисяч гривень, а потім, коли гроші було отримано, почав вимагати суму, що вдвічі перевищувала ту, яку було спочатку обумовлено. А вранці машини з цеглою не було…

Тим часом власник машин сказав, що нічого не привезе, оскільки йому повинні сплатити велику суму грошей. З огляду на спірну ситуації товар, що коштував на той момент 40 тис. грн., так і не було повернуто. Коли Євген Федєєв приїхав на базу Костянтина, то побачив, що цеглу було розвантажено, тобто Більцан просто привласнив її собі.

Згодом його дружина запропонувала вирішити питання мирним шляхом. Виявилося, що Костянтин Більцан перебував тоді в слідчому ізоляторі. Через три роки, а саме - в 2014 році, він вийшов на свободу і почав вимагати від Євгена Фидеива 10 тисяч доларів нібито за те, що постраждав через нього. Почав придумувати незрозумілі версії, що його тоді навіть били, купив довідку про побиття.

Багато інших бізнесменів також стверджують, що Костянтин Більцан - наклепник-вимагач, який організовує платні мітинги і за 200-300 грн. купує людей.

Фотографії

Костянтин Більцан
Костянтин Більцан

Костянтин Більцан
Костянтин Більцан

Костянтин Більцан
Костянтин Більцан

Відео

На каналі ютуб є навіть відео, в якому люди Костянтина Більцана називаються «тітушками». У коментарях нижче описується, як вони напали на журналістів і поліцейського. З боку його людей проглядаються агресивні дії. Утім, хто тут агресивний і як себе веде, можете переконатися самі, переглянувши даний відеоролик.

Посилання

Фейсбук.