Останнім часом більшість тендерів державних установ виграє особа, яка контролює практично весь продовольчий ринок в Києві – донька нового очільника Київської облдержадміністрації Олександра Терещука Оксана Сорочинська, співвласниця компанії "Новітнє обладнання".

У державному реєстрі значиться, що не так давно у власності Сорочинської опинилася й фірма "Авеста Трейдінг".

Та сама, яка минулого року отримала від Київради в оренду ділянку на Світлицького, 31 у Подільському районі Києва. Цільове призначення – "для експлуатації та обслуговування побутово-громадських будівель". Нині на цьому місці – стихійний продуктовий ринок на чолі якого - металева конструкція, де з-під поли порціонно продають міцний алкоголь.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За даними bihus.info, його донька також володіє фірмою " Новітнє обладнання", котра за три роки виграла тендерів на суму 140 мільйонів гривень. Стартував цей прибутковий бізнес три роки тому, коли Терещук керував київськими правоохоронцями і мав бути звільнений відповідно до люстраційного законодавства.

Від люстрації Терещука врятував особисто Президент Порошенко, скасувавши його звільнення нібито з "міркувань обороноздатності країни".

Пізніше його призначили керувати ОДА в Одесі, і тоді Сорочинська одразу почала за дивним збігом обставин постійно вигравати тендери.

Компанія отримала великі замовлення на створення систем відеоспостереження від порту "Южний", а також Ізмаїльського та Іллічівського морських портів.

Дивіться: з вождя Беркуту у губернатори Київщини, повернення генерала Терещука

Нагадаємо, у мережі показали, чим займаються соратники Ляшка, коли його немає поруч.Як повідомляв "Знай.ua", у Міністерстві закордонних справ України відповіли на заяву МЗС РФ щодо ситуації в Азовському морі. Також "Знай.ua" писав, аферист-зрадник намагається нажитися на проблемах українських аеропортів.