У Міністерстві закордонних справ України відповіли на заяву МЗС РФ щодо ситуації в Азовському морі, назвавши його черговою маніпуляцією і свідченням вільного трактування Росією норм двосторонніх і багатосторонніх угод.

Трохи раніше в російському МЗС заявили, що Україні треба "утриматися від будь-яких авантюр, спрямованих на одностороннє встановлення державного кордону в Азовському морі, яку Росія не визнає". Також російський МЗС висловив застереження "від суперечать міжнародному праву спроб переглянути нинішній статус Азовського моря як внутрішніх вод двох країн". У МЗС РФ також заперечують, що Росія нарощує військову присутність в Азовському морі.

В українському Мзс вирішили нагадати, що жоден з договорів не дає РФ право здійснювати дискримінаційні та тривалі перевірки суден, що прямують в українські порти.

"Росія не має права перешкоджати свободі судноплавства - у відповідності з Конвенцією ООН по морському праву, ні по двосторонньої договірної бази", - стверджує МЗС України.

Нагадаємо, СБУ ткнула носом Захарову і Лаврова в обличчя мертвих путінських головорізів

Персональні дані групи російської приватної компанії під керівництвом Дмитра "Вагнера" Уткіна в мережі оприлюднила Служба безпеки України.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як раніше повідомляв "Знай.ua" На захист морських рубежів: в Україні створять новий флот

До кінця 2018 року в Украине розгорнуто нове регіональне управління Морської охорони.

Про це заявив президент Петро Порошенко.

Зокрема, президент зазначив, що до кінця календарного року буде розгорнуто нове регіональне управління Морської охорони. Відомо, що нове утворення буде охороняти весь морський кордон, починаючи від Ізмаїла і закінчуючи Маріуполем.

Також він розповів, що новий підрозділ Морської охорони створюється для реагуваня на потенційну російську атаку

Також "Знай.ua" писав про те, що У Путіна порахували росіян, загиблих заради нафти і Асада