Біографія й освіта

Народився 10 січня 1978 року в смт Крижопіль Вінницької області. Закінчив Київську академію водного транспорту ім. П.Конашевича-Сагайдачного, а також Харківський інститут управління за спеціальністю «міжнародний менеджмент».

Володимир Миколайович Тесля
Володимир Миколайович Тесля

Кар'єра

2012 рік – відкрив зал єдиноборств у Парижі з підрозділами в Болгарії й Африці.

2013 рік – став співзасновником WWFC – міжнародної ліги зі змішаних бойових мистецтв World Warriors Fighting Championship. За даними незалежного статистичного порталу Fight Matrix, серед ММА-організацій ліга WWFC посідає 20 місце із 500 у світовому рейтингу та 5 місце серед країн СНД. У 2018 році ліга провела 4 турніри в Києві, учасниками яких стали спортсмени з України, Франції, Польщі, Бразилії, Австрії, Швейцарії, Іспанії, Греції, Молдови, Білорусі та інших країн.

2018 рік – створив Українську федерацію змішаних бойових мистецтв UF MMA і ще любительську лігу ММА.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

2018 рік – отримавши свідоцтво адвоката, став членом адвокатського об'єднання «Український адвокат».

Володимир Миколайович Тесля
Володимир Миколайович Тесля

Громадська та благодійна діяльність

Із 2014 року – активно розвиває та популяризує змішані бойові мистецтва в Україні.

У 2015–2016 рр. – спонсорував благодійний проект «Безкоштовний спорт дітям».

У 2016 році – ініціював і знайшов спонсорські кошти на організацію поїздки дітей, які постраждали в результаті бойових дій на Донбасі, до Страсбурга. Також у Франції, в місті Сарсель, встановив меморіальну дошку жертвам Голодомору в Україні.

2018 рік – створив Всеукраїнський патріотичний рух «Гідність нації», що до того ж пропагує культуру спорту та здорового способу життя серед дітей і молоді.

Відзнаки

У 2019 став лауреатом Всеукраїнської премії «ТОП-100: Гордість України. Чоловіки». «Пишаюся цією нагородою. Ще більше переконався в тому, що в житті немає нічого неможливого, головне – наполегливість і віра в себе та у свою справу», – сказав Тесля.

Резонанс

18 червня 2019 року в Києві разом з іншими активістами руху «Гідність нації» ««декомунізував»» пам'ятник гарматі біля станції метро «Арсенальна». На п'єдесталі пам'ятника активісти демонтували напис, що прославляє Жовтневу революцію, і встановили пам’ятний знак «Захисникам Української Державності». Тесля назвав це відновленням історичної справедливості. Зі свого боку, противники декомунізації назвали Теслю «неопетлюрівцем» й обвинуватили у вандалізмі.

Діяльність і проукраїнська позиція Теслі регулярно привертають увагу з боку російських ЗМІ. Пропагандисти поширюють фейки, приписуючи йому зв'язок із кримінальним світом, і називають «авторитетом у бандитських колах».

Цитати

Про встановлення меморіального знаку на п’єдесталі пам’ятника гарматі: «Ми не боїмося зовнішнього ворога, але в нас є інший, що роками розриває Україну зсередини. Це наш внутрішній ворог, це – суперечки, кланові міжусобиці. У нас немає часу, ми повинні об'єднатися і не припуститися тієї ж помилки, що й 100 років тому».

Про рух «Гідність нації»: «Для мене гідність – це вірність фундаментальним внутрішнім принципам: вірність слову, вірність друзям, вірність сім'ї, вірність Батьківщині. Для людини, яка має гідність, усе це – не порожні слова. Із гідних людей складається сильна нація. Нація, яка не скаржиться. Нація, здатна перемагати. Нація, яку поважатимуть інші нації».

Сім'я

Одружений, виховує трьох дітей.