Росія продовжує вигадувати безглузді аргументи для того беззаконня, що вона творить в Азовському морі. Неправомірно затримуючи і перевіряючи українські судна, держава-агресор заявляє абсолютно абсурдні речі. Чергову порцію неадеквату видала представник МЗС РФ Марія Захарова у відповідь на претензії глави дипломатії ЄС Федерики Могеріні. Росія в устах Захарової виявилася білою і пухнастою, "такою, що не розуміє претензій" Євросоюзу та збуреної нібито провокаційною поведінкою України. Захарова також нагадала, що РФ неодноразово обговорювала "Азовський конфлікт" з ЄС.

Захарова набрехала, що Кремль дотримується всіх пунктів договору між Росією і Україною про співпрацю у використанні Азовського Моря і Керченської протоки.

"Згідно з цим договором, російські прикордонники мають право оглядати судна в Азовському морі і Керченській протоці. Такі огляди проводяться російською стороною на недискримінаційній основі: крім суден під прапором України і третіх країн перевіряються також судна під прапором Росії", – додала Захарова.

Також Захарова спробувала вислужитися перед Могеріні, заявивши, що, мовляв відповідальна Росія за 9 місяців поточного року нібито перевірила більше суден, ніж Україна.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Важливо відзначити, що простій суден перед проходженням Керченської протоки в українські порти або з них, не пов'язаний з прикордонним контролем. Справа в іншому – в особливому порядку плавання по Керч-Єнікальському каналі. Цей порядок обумовлений специфічними габаритами каналу, складними метеорологічними і навігаційними умовами,
– заявила Захарова."

Представник МЗС РФ зазначила, що ці навігаційні умови передбачають обов'язкову лоцманську проводку, для чого судна нібито попередньо збираються в каравани, що займає певний час.

"У нас є надія, що і це в Євросоюзі, в ЄС знають. До речі, і донині основна маса судів оглядається не в акваторії моря, а в період очікування черги на прохід через Керченську протоку", – підсумувала вона.

Нагадаємо, в Раді нова зрада. Опубліковані списки тих, хто не хоче бачити Україну в НАТО. За це рішення проголосували 311 народних депутатів з 351 зареєстрованих у сесійній залі. Від Блоку Петра Порошенко "за" проголосували 124 депутата, Народний фронт - 73, Радикальна партія - 19, "Батьківщина" - 18, "Самопоміч" - 17, "Воля народу" - 14 депутатів, "Відродження" - 13. "Опозиційний блок" законопроект взагалі не підтримав.

Судячи з результатами поіменного голосування, які опубліковані на сайті Ради, "проти" голосували позафракційні Юрій Бойко, Яків Безбах, Сергій Дунаєв та 18 нардепів з "Опозиційного блоку".
"Знай.uа" писав, що Лавров захлинувся незалежним Азовським морем.

Нагадаємо про ще одну зраді – депутати подарували Путіну Крим в прямому ефірі , на очах у всієї України.