Росію, схоже, хочуть виключити зі ще однієї міжнародної організації. Так, засновник фонду Hermitage Capital Вільям Браудер заявив про можливість призупинення членства Росії у складі Інтерполу - міжнародної організації кримінальної поліції. Він нагадав, що в статуті організації є норма, згідно з якою відомство може призупиняти членство країн, які порушують статут цієї системи. Правда, вона ще жодного разу, не була застосована.

Вільям Браудер звернувся до парламенту й уряду Канади з пропозицією негайно розпочати цей процес. “У статуті Інтерполу є норма, що дозволяє відомству призупинити членство країни, яка порушує статут цієї Організації. Ця норма ніколи раніше не використовувалася. Я повідомив канадському парламенту і канадській владі, що Канада повинна виступити з за ініціативою призупинення членства Росії в складі Інтерполу”, заявив в ефірі канадської радіостанції Браудер СВС, пише УНН.

Ще вчора Браудер з Великобританії по відеозв'язку зв'язався з членами канадського парламенту і заявив, що, направляючи запити про його арешт в Інтерпол, Росія порушує статут організації, тому, що ці запити політично мотивовані. Через заангажованість Москви в світі переслідуються сотні правозахисників та юристів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Заява Вільяма Браудера, швидше за все, спровокована тим фактом, що 19 листопада проти нього в РФ було порушено нову кримінальну справу. Відповідно до неї засновника фонду Hermitage Capital звинувачують в організації злочинного співтовариства. Представник Генпрокуратури РФ також «прозоро» натякнув, що юрист Hermitage Capital Management Сергій Магнітський, ймовірно, був убитий за наказом Браудера, "диверсійними хімічними речовинами зі сполуками алюмінію".

Крім того, росіяни оголосили підприємця в міжнародний розшук у рамках конвенції ООН про транснаціональну злочинність у справі про розкрадання акцій “Газпрому” на суму майже 3 млрд. рублів. Запит вже направлений в Інтерпол.

Нагадаємо, сайт "Знай.ua" нещодавно писав про те, що колишній розвідник показав світу розстрільний список Путіна

Крім того, сайт "Знай.uа" повідомляв, що Канадський "список Магнітського" вдарить по багатьох росіянах

Також "Знай.uа" повідомляв, Путін в черговий раз звинуватив Київ у "невиконанні Мінських домовленостей"