Через можливе введення воєнного стану президент України Петро Порошенко зробив заяву для ветеранів АТО. Глава держави попросив приготуватися.

Про це президент заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яка відбулась 26 листопада.

Українцям повідомили, що негайної мобілізації не буде, проте слід бути готовими резерву першої черги.

"Рішення (про введення військового положення. - Прим.) не передбачає негайної мобілізації, але буде проведена відповідна робота з резервом першої черги. І я звертаюся до вас, шановні ветерани, бути напоготові", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В ніч на 26 листопада РНБО і президент України Петро Порошенко схвалили введення в країні військового положення у зв'язку із зіткненням українських і російських кораблів біля берегів анексованого Криму.

Відповідний проект направили на розгляд пардаментарів. остаточне рішення за Верховною Радою.

Додамо, 25 листопада, Російська Федерація відкрила вогонб у бік трьох кораблів ЗСУ. Було уражено два броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдовий буксир "Яни Капу", які спробували пройти в російські територіальні води через Керченську протоку нібито без попереднью заявку.

Українські судна захопили. Також відомо про поранених військових ЗСУ.

Нагадаємо, після атаки РФ Петро Порошенко звернувся до народу.

Як повідомляв портал Знай.ua, в РФ підтвердили атаку військових кораблів ЗСУ в Азовському морі.

Також Знай.ua писав про те, що три українські кораблі захопили після штурму.

Дивіться: Термінове засідання РНБО та президента з питань введення воєнног стану в Україні