Росія не обмежиться агресивними діями в Азовському морі. Путін нарощує бойовий потенціал уздовж кордону України.

Росія розмістила уздовж кордону з Україною близько 500 бойових літаків тактичної авіації та до 340 вертольотів армійської авіації.

Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький під час брифінгу.

"На сьогоднішній день уздовж кордонів України зосереджено близько 500 бойових літаків тактичної авіації та до 340 вертольотів армійської авіації", - повідомив Скібіцький.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він підкреслив, що Росія стрімко нарощує угруповання авіації повітряно-космічних сил РФ поблизу кордонів з Україною.

"З 2013 року РФ провела модернізацію і відновлення всієї аеродромної мережі вздовж українсько-російського кордону, модернізацію і оновлення парку бойових літаків, в тому числі новітніх, а також розширила потенціал військової авіації уздовж кордону", - заявив представник ГУР МО.

За його словами, екіпажі таких бойових літаків і тактичної авіації безпосередньо беруть участь в бойових діях на території Сирії.

"Це свідчить про те, що екіпажі цих літаків готові до застосування армійської і тактичної авіації, а в окремих випадках - і авіації дальньої повітряно-космічних сил РФ проти нашої держави", - зазначив він.

Скібіцький підкреслив, що у даних екіпажів є достатньо досвіду для примирення авіації, бомб і високоточної зброї по цивільному населенню.

"Бойовий радіус літаків, розгорнутих вздовж кордону дозволяє покрити всю територію України. Також уздовж кордону розміщено 25 батальйонно-тактичних груп РФ, які здатні виконувати завдання на території України", - розповів Скібіцький.

Він також підкреслив, що в розвідці Міноборони України заявили, що Росія привела військові підрозділи так званих "ДНР" і "ЛНР" в підвищену бойову готовність і розмістила на українському кордоні близько 250 танків. Про це повідомляють Українські новини.

"На сьогоднішній день всі підрозділи 1-го і 2-го армійського корпусів переведені на підвищений рівень бойової готовності", - сказав він.

Скібіцький додав, що Збройні сили Росії стягнули в Ростовську область 250 танків зі східних регіонів РФ.

Він зазначив, що Росією створюються додаткові резерви озброєння і військової техніки на кордоні з Україною.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко підписав указ про рішення РНБО ввести воєнний стан на Україні. Воєнний стан буде діяти до 15.00 25 січня 2019 року.

Також Знай.ua писав, президент України Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів