Після нападу російських військових на українські кораблі в Керченській протоці та захоплення суден і моряків, Держдума РФ закликала "миролюбні сили" Європи "засудити" Україну.

У РФ, за таку заяву проголосували одностайно 426 російських депутатів, пишуть російські ЗМІ.

"Депутати Державної думи рішуче засуджують дії української влади і її зовнішніх покровителів, спрямовані на загострення міжнародної обстановки в Чорноморському регіоні та Європі в цілому, а також закликають всі миролюбні політичні сили, всіх здорових політиків об'єктивно оцінити деструктивний курс офіційного Києва і зробити все необхідне для запобігання загрозі миру і стабільності, що виходить від Петра Порошенка, який чіпляється за владу, і нинішнього київського режиму", - йдеться в заяві депутатів Держдуми РФ.

Дивіться відео з борту російського корабля, який пішов на таран українського буксира:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Російські депутати звинуватили в "загостренні ситуації" президента України Петра Порошенка і "київський режим", який нібито використовує "найбрудніші і жорстокі прийоми" і ставить під загрозу "життя мирних громадян і військовослужбовців власної країни".

Захоплення українських кораблів російські законодавці назвали провокацією України, яка нібито потрібна була для введення воєнного стану "на території тих областей України, де у нинішнього глави держави найменший рівень підтримки".

"Провокативність цих дій підтверджує і той факт, що українським військовим було добре відомо порядок проходження Керченської протоки, який використовувався ними раніше (у вересні 2018 року) із залученням послуг російського лоцмана. Заявка на прохід у Керч-Єнікальському каналі, де в інтересах безпеки мореплавання діє дозвільний порядок проходу, цього разу українською стороною не подавалася", - стверджують у Держдумі.

У російській Держдумі цинічно стверджують, що українські військові ігнорували "попередження і законні вимоги" російських прикордонників, "направляли зброю в їхній бік, небезпечно маневрували, створювали загрозу для безпечного руху цивільних суден в акваторії".

У той же час депутати Держдуми не пояснюють, чому російські військові атакували українські кораблі в нейтральних зонах, в тому числі з використанням авіації.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України покроково відновила акт агресії Росії у Керченській протоці, коли було взято штурмом українські судна.

Як повідомляв портал Знай.ua, під загрозою російського вторгнення опинилися декілька українських портів, у тому числі й Маріуполь.

Також Знай.ua писав, Україна привела весь флот у повну бойову готовність