Народний депутат України від партії "Наш край" Сергій Шахов висловив свою думку щодо проекту про слухання на тему участі молоді в процесах реформування держав.

Нардеп закликає, що молодь треба активніше залучати до політичного життя, адже саме їм надалі розбудовувати країну.

"Кому у спадок залишати державу? Сьогодні якщо хтось надумає, що буде жити вічно, то ні. То треба сьогодні дбати про нашу молодь… Не приїдуть сюди китайці будувати нам, або японці. Ми повинні будувати як українці, щоб відбудовувався наш край, а ми не їхали кудись іще до інших країн сьогодні заробітчанами. Щоб наша молодь повернулася у нашу державу", – розповів політик.

Шахов зазначив, що молоде покоління зараз не прагне брати участь у громадському житті:

"Молодь, ніхто сьогодні не хоче йти до міських рад, до обласних рад, до Верховної ради. Всі бояться вже, як ладана, Верховної Ради. А нам треба передавати свій досвід дітям, які хочуть розбудовувати свою державу".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

При цьому Шахов розповів про сумну статистику, адже значна частина молодого населення країни хоче поїхати за кордон. При чому молодь хоче їхати не тільки на заробітки, а й назавжди покинути Україну.

"Я закликаю сьогодні кожного депутата підтримати цю постанову заради нашого майбутнього, заради майбутнього України. Давайте подивимося, 10% молоді сьогодні говорять, що хочуть, за статистикою, виїхати з нашої держави взагалі. Це про що свідчить? Що сьогодні 70% пенсіонерів залишилися в державі, батьки залишаються, а діти їдуть кудись на чужину працювати: в Москву, в Пітер, в Польщу, в Італію. Чи в нас немає чим тут займатися в державі такій багатій, в серці Європи практично", – розповів нардеп.

Дивіться: Сергій Шахов - про те, що принесе Україні закон "Про реінтеграцію Донбасу"

Нагадаємо, Шахов показав два можливих сценарії виборів в умовах воєнного стану. Як повідомляв "Знай.ua", Шахов пояснив, як українців лякають воєнним станом. Також "Знай.ua" писав, Шахов жорстко пройшовся по політичній рекламі.